in

MENADŽER HILMO PELJTO, O ESTRADI U PANDEMIJI: Samo pošteni će opstati

Slatka-Tajna.Eu

Svjetska pandemija izazvana koronavirusom najviše je utjecala na estradu, pjevače, muzičare, menadžere. Dosta njih nije opstalo, a mnogi danas pjevaju za veoma sitan novac. Isti slučaj je i sa mendžerima koji ne mogu kao prije pandemije da „prodaju“ pjevače.

 Korak naprijed

O svemu tome kratko smo razgovarali sa jednim od najboljih estradnih menadžera Hilmom Peljtom, a koji opet, na svu sreću kako i sam reče, ne zavisi od estrade, jer ima drugi posao koji mu osigurava finansijsku bezbjednost.

-Nije da se nije radilo tokom ljeta, ali ni približno kako se radilo 2019. godine, i godine prije pandemije. Ipak, jedno je sigurno da će samo najbolji i najprofesionalniji da opstanu kako po pitanju pjevača isto tako i po pitanju menadžera. Ovaj put bih ovako javno pomenuo ime Merseda Hadžića poznatijeg kao Mirso Švicarac. On i njegova kompletna ekipa su istinski i pravi profesionalci. Mirso ima najbolje i najpopularnije pjevače. U organizaciji njegove koncertne agencije koja je regularno prijavljena sve je do posljednjeg detalja isplanirano. Od aerodroma, hotela, marketinga i na kraju samog nastupa. Čak je otišao i korak naprijed, producira pjesme poznatih pjevača, njegovo ime nalazi se potpisano ispod velikih hitova Darka Lazića, Dragane Mirković… Tu je i Samir Delalić iz Austrije također jedan veoma profesionalan organizator muzičkih dešavanja… Dakle, ja nisam sujetan ni ljubomoran i uvijek javno pohvalim sve menadžere koji pošteno i profesionalno rade. A, samo takvi će i da opstanu – rekao nam je Peljto.

Sa velikom mladom nadom Benjaminom Kličićem

U nastavku razgovora pomenuo je i pjevače:

Savršeni za saradnju

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Po meni su izuzetni saradnici i savršeni za saradnju Viki Miljković, Šemsa Suljaković, Sanja Maletić, Jana, Hanka Paldum, oba Halida – Bešlić i Muslimović, Kemal Malovčić, Nihad Alibegović, Hakala, Nihad Kantić Šike, Hule, Kadir Nukić, Asim Bajrić, Osman Hadžić, mladi Benjamin Kličić i naravno legendarni „Tajo“, Rizo Hamidović, te mlada Ajša Kapetanović, a ovom prilikom bih spomenuo i Edina Hadžipašića, koji je zasigurno najkompletniji umjetnik, a prije svega je oličenje dobrote i poštenja, baš kao i njegova kompletna porodica.

Bato ŠIŠIĆ

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potvrđen kreditni rejting Bosne i Hercegovine

Banke neće ukidati prešutna prekoračenja