in

Hoće li brojevi i danas rasti?

Slatka-Tajna.Eu

Povećan broj zaraženih u Hrvatskoj, građani i na otvorenom nose maske

Foto: Neva Zganec / PIXSELL

U Hrvatskoj je prema posljednjim podacima 798 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 11 osoba. U bolnicama se liječi 450 pacijenata, na respiratoru 53. Ministar Vili Beroš upozorava – da velika većina novooboljelih i hospitaliziranih nije cijepljena.

– Brojke hospitaliziranih danas su gotovo dvostruko veće nego u rujnu prošle godine, dok je broj osoba na respiratoru tri puta veći, među hospitaliziranima prevladavaju necijepljeni. Preliminarni podaci pokazuju…više od 94 posto osoba na respiratoru nije bilo cijepljeno, poručio je Beroš sa jučerašnje sjednice Vlade.

Sve se veći broj zemalja odlučuje na docjepljivanje trećom dozom cjepiva. Hoće li i Hrvatska krenuti tim putem trebalo bi biti poznato nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu zdravstva na kojem će se, među stalim temama, raspravljati i o tome.

Stožer civilne zaštite RH u 11 će sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održati konferenciju za novinare koju možete pratiti na HRT4.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je novu kartu koja prikazuje epidemiološku situaciju u zemljama Europske unije. Hrvatska obala i dalje je u narančastom, ali je osam županija u istočnim i središnjim dijelovima zemlje – iz narančaste prešlo u crvenu zonu. Posljedica je to porasta udjela pozitivnih među testiranima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRVI PUT U BIKINIJU: Elma Sinanović kakvu ne znamo

Nastavlja se projekt Coca-Colina podrška mladima