in

UPFBiH: Počela vakcinacija radnika u prostorijama firmi na području Kantona Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu

Na inicijativu Udruženja poslodavaca Federacije BiH danas je počela vakcinacija radnika u prostorijama kompanija na području Kantona Sarajevo. Danas je mobilni medicinski tim vakcinisao uposlenike kompanija Euroasfalt, Konzum i JP Željeznice FBiH, a vakcinisano je oko 500 osoba.
“Kao društveno odgovorna kompanija odazvali smo se na hvale vrijednu inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH o vakcinisanju naših radnika unutar kompanije. Danas će u upravnoj zgradi Konzuma biti vakcinisani zaposlenici iz maloprodajnih objekata, logistike i uprave na dobrovoljnoj osnovi. Temeljem zaprimljenih prijava sačinili smo raspored vakcinisanja tako da se dok traje proces vakcinacije zaposlenika kupovina i radni procesi i dalje neometano odvijaju u našim prodajnim objektima. Proces vakcinacije se danas provodi u Sarajevu, a u narednim danima ćemo organizirati vakcinisanje naših zaposlenika i u drugim poslovnim regijama odnosno kantonima. Odazvali smo se pozivu UPFBiH za vakcinaciju radnika unutar kompanije, jer na taj način želimo podići na viši nivo stepen zaštite zdravlja kako naših zaposlenika, tako i naših kupaca omogućavajući im obavljanje svakodnevne kupovine uz visoku razinu zdravstvene sigurnosti“, kazao je rukovoditelj Sektora marketinga kompanije Konzum Haris Arnautović.
Koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademir Spahić, naglasio je da inicijativa
Udruženja poslodavaca FBiH, koja se provodi u dogovoru sa Ministarstvom zdravstva KS, već prvog dana daje dobre rezultate.
“Danas ćemo vakcinisati uposlenike tri kompanije, za sutra je predviđena vakcinacija radnika GRAS-a, Europa Group, VW. Očekujemo da ćemo do kraja iduće sedmice završiti proces vakcinacije po firmama u Kantonu Sarajevo. Na raspolaganju su vakcine Astra Zeneca i Sinofarm. Moram istaknuti da niko od radnika koje danas vakcinišemo ne postavlja pitanje koja je vakcina u pitanju i to je pravi pristup kada je u pitanju vakcinacija“, kazao je Spahić.
Uposlenica Konzuma Amira Jahić zahvalila je na mogućnosti da se radnici vakcinišu u svojim kompanijama.
“Za veliki broj radnika gotovo je nemoguće da odu sa posla i obave vakcinaciju na punktu u
Zetri. Vakcinacijom štitim sebe, svoju porodicu, radne kolege i naše kupce te se ovom prilikom zahvaljujem svojoj kompaniji na inicijativi i mogućnosti organizovanog vakcinisanja“, kaže Jahić.
Radnici koji prime vakcine u prostorijama kompanija dobit će važeću potvrdu o vakcinaciji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Vlada Crne Gore je sluga zvaničnog Beograda!”

ODUSTALA OD SPORTSKE KARIJERE, PROMIJENILA LIČNI OPIS 1 OPERACIJOM: Ovako je Bogdana izgledala prije nego što je postala Cecina snajka (Foto)