in

Radnicima Bosnalijekova čija djeca kreću u prvi razred osiguran slobodan dan

Slatka-Tajna.Eu
Children go back to school. Start of new school year after summer vacation. Boy and girl with backpack and books on first school day. Beginning of class. Education for kindergarten and preschool kids.

Svi radnici Bosnalijeka čija djeca ove godine kreću u prvi razred osnovne škole imat će mogućnost sa njima otići do škole na ovaj, za svako dijete i roditelje, poseban dan.

Radnicima je odobreno plaćeno odsustvo s obzirom da je prvi dan škole jedan od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta, a podrška roditelja jako bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno razdoblje.

Mi u Bosnalijeku maksimalno podržavamo aktivnosti kojim se promovira i osigurava briga za djecu, njihovo zdravlje i uspješan razvoj. Naši radnici su svjedoci da je Bosnalijek u svojih 70 godina postojanja uvijek bio lider u osiguravanju najboljih uslova rada za sve svoje radnike te je uvijek nastojao dati podršku i njihovim porodicama. Bit ćemo posebno sretni ako ova praksa zaživi i u drugim kompanijama jer prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana u životu svakog djeteta i roditelja. Smatram da bi sva djeca i roditelji tog dana trebali imati  mogućnost biti zajedno“, istaknuo je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva za radnike čija djeca kreću u školu, nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka usmjerene primarno ka promoviranju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim radnicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje radnike, tako i širu društvenu zajednicu u osiguravanju podrške djeci i mladima.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Roko pajser,Sokacima stare Podgorice (1.dio)

Unuka pokojnog Tozovca sa Džanom Jamanom! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus