in

Pojačajte oprez, terorističke grupe smišljaju napade

Slatka-Tajna.Eu

State Department izdao je nova upozorenja za Amerikance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu pod nazivom “Alert: Bosnia and Herzegovina Travel Advisory Level 3: Reconsider Travel”, a zbog nesigurnosti i mogućih terorističkih napada.

Upozorenje je prenijela i internet stranica Ambasade SAD u BiH.

– Razmislite o putovanju u Bosnu i Hercegovinu zbog pandemije Covida 19. Pojačajte oprez u Bosni i Hercegovini zbog terorizma i nagaznih mina – navodi se na web stranici.

Dalje kažu, “terorističke grupe nastavljaju smišljati moguće napade u Bosni i Hercegovini”.

-Teroristi mogu napasti bez upozorenja, ciljajući na turističke lokacije, transportna čvorišta, tržnice/trgovačke centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, aerodrome i druge javne površine- navode u izvještaju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izdato je upozorenje i za opasnost od minskih polja, koja kako navode, mogu predstavljati prijetnju američkim državljanima.

– Minska polja i mine su prisutni u cijeloj Bosni i Hercegovini. Iako su sumnjiva opasna područja obično jasno označena, svake godine ubijeno ili ozlijeđeno nekoliko ljudi – navode iz Ambasade SAD-a u BiH.

Također, Centri za prevenciju bolesti (CDC) izdali su Obavijest o zdravstvenom stanju na putovanju za Bosnu i Hercegovinu 3. stepena zbog Covida19, koja ukazuje na visoku razinu koronavirusa u zemlji.

– Vaš rizik od dobivanja Covida i razvoja teških simptoma može biti manji ako ste potpuno vakcinisani vakcinama koje je odobrila FDA. Prije planiranja bilo kakvog međunarodnog putovanja, molimo vas da pregledate posebne preporuke CDC -a za potpuno cijepljene i necijepljene putnike – preporuke su američkim državljanima na stranicama State Departmenta i Američke ambasade u BiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Operation Recession Takeover

Moždani korteks može da učini da manje spavate