in

dRUMELODY predstavlja Madori, mladu i talentovanu pjevačicu – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Ležerno druženje s prijateljima u Istri, završilo je spontanim snimanjem videa “Boys and Girls”. U spotu se sarajevskom producentu i DJ-u  po prvi put pridružuje mlada i talentovana pjevačica Jasmina Makota Madori. Konačan plan je objava albuma “Rain Dance” i nastup u Mexico Cityju.

Kada je sredinom ljeta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODY-ja i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa “Boys and Girls”. Imali smo priliku po prvi put čuti mladu i talentovanu pjevačicu Madori.

Ovaj neočekivani video završio je u rukama Edina Muftića. Riječ je o direktoru diskografske kuće Sarajevo disk s kojom je dRUMELODY skovao saradnju na posljednjem albumu “Freedom of Imagination”.

Kako mu se svidio finalan rezultat ovog neočekivanog videa, Edin  je bez oklijevanja predložio suradnju DJ-a i Madori. Konačna ideja proizašla iz videa zapravo je snimanje albuma koji će dRUMELODY-ja odmaknuti od žanra s kojim inače barata. kao i od instrumentala koji su prevladavali na spomenutom posljednjem albumu.

Prijedlog ove saradnje je objeručke prihvaćen od umjetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta.

Riječ je o snimanju devet pjesama za album “Rain Dance” po online principu. Madori je gotove vokale slala dRUMELODY-ju koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Cijelu ovu kolaboraciju Madori je opisala kao “odličan kreativni ventil u moru obaveza”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mastering svih devet pjesama uradio je Zoran Jurišić iz studija MK Mastering, dizajn albuma Berin Tuzlić aka dRUMELODY, a ne smijemo zaboraviti i riječko-pulsku kombinaciju koja je zaslužna za snimanje spota Dorijana i Pina.

Jasmina Makota Madori pjevačica je rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći dio života provela u Americi. Pjevanjem se bavi od djetinjstva. Svoje početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk muzici da bi već s deset godina dobila glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois Universityju. Daljnji marljiv rad i upornost donijeli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of Folk Music.

Mlada i talentovana Madori

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je svoje muzičke interese proširila na elektronsku muziku koji su joj vremenom donijeli saradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu. To su se našla poznata imena, kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers. Upravo iz tog razloga, zajednički album s dRUMELODY-jem za nju je nešto sasvim prirodno.

Osim spomenutih saradnji i očekivanog izlaska albuma “Rain Dance”, ova uporna i talentovana djevojka unatoč svim obavezama i životu na relaciji Europa – Amerika, uporedno radi i na debitantskom solo albumu. Riječ je o klupskoj muzici za koji potpisuje cjelokupni autorski i producentski rad kao i vlastiti projekt u kojem će pjevati uživo uz DJ set.

Nakon što završe s albumom čiji bi se izlazak mogao dogoditi krajem godine, ovaj dvojac ima u planu zasvirati u dalekom Mexico Cityju.

DRUMELODY-ja a ovo ljeto možete uloviti 3. septembra na otvaranju BLart festivala u Banja Luci. Festival će trajati sve do 5. septembra.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Čitluk dobiva Edukacijsko-rehabilitacijski centar ‘Sveti Josip radnik’ / Bljesak.info

Otvoreno o prekoračenjima na tekućim računima