in

Sale Tropico danas slavi 38. rođendan! – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Aleksandar Sale Cvetković, poznatiji kao Sale Tropico dana slavi svoj 38. rođendan. Svoju popularnost stekao je kao pjevač Tropico benda.

Prvi singl ekipa iz benda snimila je još 2000. godine i nosi naziv „Daj mi daj“. Nakon toga kreću uzlaznom putanjom i zauzimaju učešće na Prvom radijskom festivalu gdje su se predstavili pjesmom „Sedativ“. Iako su dobili pozitivne kritike, one su ih motivisale da nastave raditi na svom prvom albumu.

2006. godine bendu se pridružio gitarista Aleksandar Ilić Prke, te izdaju svoj prvi album „Jedan al’ vredan“. Pjesme koje su se izdvojile bile su „Pitaš kako mi je“ i „Pruži mi ruke“. Nakon toga uslijedile su godine festivala i nastupa.

Svoj drugi album Tropico bend objavio je 2009. godine sa simboličnim nazivom „2009“.

Na njemu su se našle pjesme „Ti ne znaš“, „Bojim se“, „Otisak“, „Ako doživim da te prebolim“, te numera „Zar ti?“. Upravo numera „Zar ti?“ pozicionirala ih je u sami vrh i omogućila im regionalnu popularnost.

Treći album nosi naziv „2011“ i snimljen je 2011. godine. Tu se pronašao duet sa Dženanom Lončarevićem „Vjeruj bratu“. Saradnja sa već provjerenom ekipom, iznjedrila je još jedan uspješan album.

Tropico bend nastavio je svoj „fazon“ da imenuju albume po godini izlaska, te se tako naredni album zove „2013“. Posebnu ljubav dobile su pjesme „Sve moje zore“ i „Ciao Bella“.

Dok su pripremai novi album ekipa iz benda snimila je hit sa kolegom Acom Pejovićem.

Šesti studijski album „2015“ ukrasile su pjesme „Šta ću tebi ja“ i „Bićeš moja“. Sa Hayatovom zvijezdom, Mirzom Šoljaninom snimili su duet „Sarajevo-Beograd“ koja je osvojila simpatije publike.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Do dana današnjeg Sale i ekipa iz Tropika izbacili su veliki broj hitova. Nažalost, u njihovim nastupima zaustavila ih je pandemija novog koronavirusa koja je zahvatila cijeli sviejt. Svi nastupi i koncerti morali su biti otkazani, a nove projekte stavili su na čekanje.

Međutim, ljetnu sezonu tekuće godine započeli su singlom „Vino“. Provjerena ekipa se zadržala na setu, te su zajedno krenuli u napad!

Iako je Saletov privatni život često tema domaći tabloida, on ga vješto drži pod kontrolom. Trudi se da svoju intimu sakrije od očiju javnosti, a pčojedini detalji iz njegovog privatnog života ipak su se našli u medijima.

Aleksandar Sale Cvetković u sretnom je braku sa kolegicom sa estrade, Jovanom Pajić. Imaju dvije kćerke, Helenu i Đinu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pas prešao 380 kilometara kako bi se vratio kući

Nitko nije obećao brzo rješenje preko noći