in

Joe Biden odao poštu američkim vojnicima ubijenim u Kabulu

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik SAD-a Joe Biden odao je poštu američkim vojnicima ubijenim u Kabulu, čije je posmrtne ostatke dočekao u vazduhoplovnoj bazi u saveznoj državi Delaver.

Biden se prethodno sastao sa članovima porodica 13 američkih vojnika, koji su u četvrtak poginuli u napadu ekstremista ISIS-a na aerodrom u Kabulu, odakle SAD evakuišu hiljade ljudi.

„Trinaest pripadnika vojske koje smo izgubili bili su heroji koji su se bezrezervno žrtvovali u službi najviših američkih ideala, spašavajući drugima živote. Njihova hrabrost i nesebičnost omogućila je da više od 117.000 ugroženih ljudi bude evakuisano na sigurno“, rekao je Joe Biden.

Izvor : Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Predsjednik SAD-a, koji je u bazu došao sa suprugom Jill, četvrti je vrhovni komandant vojske SAD-a koji je dočekao posmrtne ostatke američkih vojnika iz Afganistana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Poginuli su imali između 20 i 31 godine, a među njima je bio i 20-godišnji marinac iz Vajominga, čija žena treba da se porodi za tri sedmice.

Petorica poginulih imala su 20 godina i rođena su nedugo prije terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, koji su bili povod za invaziju SAD-a na Afganistan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Uragan Ida stigao do obale SAD-a, pogodio Louisianu

KetosisNOW – Bulletproof Keto “Hack” To Melt Excess Fat