in

Kako pravilno njegovati kožu nakon sunčanja?

Slatka-Tajna.Eu

Bilo da se sunčate pod Suncem ili u solariju, bit ćete izloženi ultraljubičastom zračenju, koje je štetno za kožu. Dakle, morate pravilno njegovati kožu nakon sunčanja, kao i prij.  Donosimo vam nekoliko savjeta koje možete učiniti nakon sunčanja, kako biste dobili što bolji i najsigurniji preplanuli ten.

Hidratacija

Pijte vodu odmah nakon sunčanja, bez obzira jeste li bili izloženi Suncu ili u solariju. Sunčanje može dovesti do dehidracije vaše kože, zbog čega ćete se osjećati žedno, omamljeno i suho. Zato ponesite flašicu vode sa sobom na plažu ili u solarij i pijte odmah nakon što završite sunčanje.

Mažite kožu kremom

Ponesite hidratantnu kremu zajedno s vodom i namažite se odmah nakon sunčanja. To će vam pomoći da rashladite kožu i vratite dio vlage izgubljene tokom sunčanja. Također, hidratantna krema može poboljšati izgled vašeg preplanulog tena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Odmorite se

Gdje god se sunčate, najbolje je biti oprezan i uzeti nekoliko slobodnih dana između sunčanja. To će vašoj koži dati malo vremena za odmor i oporavak od izlaganja ultraljubičastom zračenju. Upamtite da previše izlaganja Suncu ili česti odlasci u solarij mogu oštetiti kožu, pa čak i povećati rizik od raka kože.

Ne tuširajte se

Stručnjaci za sunčanje preporučuju da se ne tuširate barem nekoliko sati nakon sunčanja, kako biste zadržali ulja u koži. Pokušajte pričekati najmanje četiri sata.

Jedite tamnu čokoladu

Tamna čokolada u sebi sadrži tvari zvane flavonoli, koji su antioksidansi. Oni, zapravo, pomažu u zaštiti kože od oštećenja ultraljubičastim zračenjem. Preporučuje se da prije sunčanja pojedete nekoliko kockica tamne čokolade, također i nakon sunčanja.

The post Kako pravilno njegovati kožu nakon sunčanja? appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sestre Šejla i Lejla i najbolja drugarica Mija otkrile veliku manu Džejle Ramović, ona nijednog trenutka nije porekla…

Obilježena 30. obljetnica antiratnog skupa “Bedem ljubavi”