in

Objavljen poziv firmama za dodjelu detašmana u Njemačkoj

Slatka-Tajna.Eu

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Privrednom komorom Republike Srpske, objavila je Javni konkurs/natječaj za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Saveznoj Republici Njemačkoj u detašmanskoj 2021/2022. godini.

Ukupno 2.000 dozvola mjesečno bit će dodjeljeno preduzećima iz Bosne i Hercegovine u detašmanskoj 2021/2022. godini prema uslovima i kriterijima iz ovog Javnog konkursa/natječaja.

Detašmani će biti raspoređeni po djelatnosti i to za oblast građevinarstva, za oblast izolaterstva i za oblast ostalih djelatnosti (montažerstvo, rudarstvo i druge djelatnosti, u skladu sa Međudržavnim sporazumom).

Pravo učešća na Javnom konkursu/natječaju imaju preduzeća građevinske, izolaterske i ostalih djelatnosti, šifre šifre 10, 40, 50, 60, 61 i 70 – po njemačkim propisima, koji ispunjavaju opšte zadate uslove.

Za ostvarivanje prava na učešće u raspodjeli detašmana preduzeća moraju ispunjavati određene uslove, a neki od njih su: da je preduzeće kadrovski i tehnički osposobljeno za izvršenje preuzetih ugovora,  da u skladu sa važećim propisima SR Njemačke ne postoje prepreke za angažman preduzeća iz BiH na realizaciji ugovora u SR Njemačkoj koje proizilaze iz odluka nadležnih organa SR Njemačke o zabrani njihovog rada u SR Njemačkoj, da imaju registrovano predstavništvo preduzeća u SR Njemačkoj, da je preduzeće koje se prijavljuje na Javni konkurs/natječaj aktivno na području BiH u okviru djelatnosti za koju konkuriše, da imaju minimum 15 stalno zaposlenih radnika na radovima u BiH iz okvira djelatnosti za koju konkurišu i ostali uslovi navedeni u pozivu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPrijave na Javni konkurs/natječaj za raspodjelu podkontingenata detašmana, sa traženom dokumentacijom, za preduzeća sa područja entiteta FBiH, RS i preduzeća Distrikta Brčko podnose se u zatvorenim kovertama u roku od 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa/natječaja.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Elli Dvornik zabranjeno ići u crkvu jer joj je tata bio narkoman!?

ELENA KITIĆ OBJAVILA FOTKU, ZADNJICA U PRVOM PLANU: Miletova i Martina nasljednica raspalila maštu muškarcima