in

FRTUTMA KIDS OBJAVILI NUMERU NEDAVNO PREMINULOG HITMEJKERA: Zadnju pjesmu Namik Tarabić poklonio Ediju i Uni

Slatka-Tajna.Eu

Edi i Una iz Frtutma KIDS-a predstavili su novu pjesmu pod nazivom „Moj tata i mama“ i otkrili su da je upravo ona njima najdraža!

Za ove mališane, pjesma ima poseban značaj budući da je tekst napisao jedan od najpoznatijih tekstopisaca. Riječ je o autoru velikih muzičkih hitova u regionu, gospodinu Namiku Tarabiću, koji nas je nažalost nedavno napustio. On je jedno od svojih posljednjih djela odlučio napisati za Edija i Unu Čengić. Njihov rad i razvoj pratio je od njihovih prvih koraka. Govorio je da je najveća životna sreća odrasti uz roditelje koji vole svoje dijete više od svega i koji će za njega napraviti sve na svijetu želeći mu najbolje. Upravo su to razlozi zašto je za bend Frtutma KIDS ova pjesma posebna čast i privilegija.

Namik Tarabić

Ljudskost, toplina, iskrenost i nježnost ocrtali su karakter ovo velikog tekstopisca čije će pjesme ostati trajno muzičko bogatstvo. Muziku je napisao Edib Čengić, a sve je upakovano aranžmanom Arela Češljara i Mehe Radovića.

Kadrovi iz video spota predstavljaju pravu porodičnu idilu. Spot je sniman na Spomeniku prirode – Vrelu Bosne, a ovu ugodnu atmosferu zabilježio je Anis Mujanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Velika čast je klincima da od Namika imaju takav poklon, pjesmu koju smo radili zajedno, a koja je ujedno i njegova zadnja saradnja. Velika svjetlost u mom muzičkom životu je upravo saradnja sa takvim hitmejkerom – rekao nam je Edo Čengić, inače dedo Edija i Une.

Dž. H. M.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Brzi mafini

Primjena mjera u Crnoj Gori: Diskoteke sa dva ulaza, maske se ne moraju nositi