in

Treći dan Mladifesta: Crkva slavi prvog hrvatskog blaženika / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći dan Mladifesta, 3. kolovoza, crkva slavi zagrebačkog biskupa, branitelja siromaha, poznatog teologa i pastira, bl. Augustina Kažotića, prvog hrvatskog blaženika.

Popodnevni program Mladifesta i danas je započeo uvodnom emisijom Mladifest 2020. koja se prenosi uživo u improviziranom studiju ispred vanjskog oltara.

Voditeljica Sanja Pehar ugostila je kao prvu gošću međugorsku župljanku, framašicu i volonterku Zdravku Škegro. Ona je govorila o svom iskustvu sudjelovanja i volontiranja na Mladifestu.

Foto: Bljesak.info / Treći dan Mladifesta u Međugorju

”Za mene je to iskustvo doista posebno. Ja sam rođena i odrasla u Međugorju, i imala sam priliku na različite način doživjeti Mladifest. Prvo sa svojim roditeljima, zatim s prijateljima, a onda je došla FRAMA kada sam počela volontirati, i evo ovo mi je deveta godina kako volontiram. Naše obveze su mnogobrojne, iako male mi ih radimo s puno ljubavi”, kazala je Zdravka Škegro, prenosi Medjugorje.info.

Inače, međugorski međunarodni festival mladih – Mladifest– održava se od 1. do 6. kolovoza 2021. Tema ovogodišnjeg festivala je ”Koje dobro moram činiti?”. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Kako je ranije najavljeno, misna slavlja na Mladifestu predvodi kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MILICA PAVLOVIĆ SE SKINULA U KUPAĆI: Najljepše je kad je sve prirodno

BPK:Izvozno orijentirana privredna društva ostvarila najbolji rezultat