in

Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima

Slatka-Tajna.Eu

Svečanost u Kninu

Foto: Vijesti / HRT

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović priredio je prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi. Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Ovdje smo da odlikujemo neke među najboljima među vama. To nisu odlikovanja da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio veličinu i važnost našeg puta, rekao je među ostalim.

Uručio je odlikovanja umirovljenom general-pukovniku Mladenu Kruljcu, umirovljenom general-bojniku Ivanu Kapularu, umirovljenom general-bojniku Jozi Milićeviću i umirovljenom brigadnom generalu Zvonku Peternelu te Vojnoj policiji HVO i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO. 

– Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Ovdje smo da odlikujemo neke među najboljima među vama. To nisu odlikovanja da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio veličinu i važnost našeg puta. U Kninu je 1995. prekinuta okupacija Hrvatske. Da nije bilo vas i onih koji su vas vodili politički i vojnički, ovoga ne bi bilo. U tome je veliku ulogu odigrala i specijalna policija. Nije ovo zamišljeno da se bilo koga ponizi, a najmanje ljude u BiH. Odlikovat ću naše suborce iz BiH, koji su se nesebično dali za našu stvar, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

U ime odlikovanih zahvalio je umirovljeni general-bojnik Kapular. Iskreno vas sve pozdravljam i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način dali doprinos u stvaranju Hrvatske vojske i hrvatske države, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DŽEJLA RAMOVIĆ: Jasna poruka za sve one sa lošim komentarima

The Natural Cure For Insomnia