in

Veliki požar u Trogiru, kanaderi gase vatrenu stihiju / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je u ponedjeljak buknuo u Segetu Gornjem u zaleđu Trogira u poslijepodnevnim satima se širi prema istoku i sjeveru, a oko sat vremena zbog tog požar bila je na snazi mjera zaustavljanja slijetanja zrakoplova u splitsku zračnu luku.

“Hrvatska kontrola zračne plovidbe je procijenila da je zbog ovog požar nesiguran prostor za slijetanje zrakoplova u zračnu luku pa je slijetanje zrakoplova oko sat vremena bilo preusmjereno, a tri su zrakoplova sletjela u zadarsku zračnu luku, jedan u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u Zagrebu”, rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci.

Foto: CROPIX / Veliki požar u Trogiru, kanaderi gase vatrenu stihiju 

Po njegovim riječima dva su avioprijevoznika poslijepodne otkazala svoje uzlijetanje s piste splitske zračne luke za sutra.

“Stanje se počelo normalizirati oko 15:30 sati pa će, zbog mjera zaustavljanja slijetanja zrakoplova u splitsku zračnu luku, biti stanovitih kašnjenja u nastavku prometa”, rekao je Melvan.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević izvijestio je kako su u poslijepodnevnim satima povećane vatrogasne snage koje gase ovaj požar, a na požarištu je angažirano 170 vatrogasca i 50 vatrogasnih vozila, prenosi Jutarnji.hr

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: CROPIX / Veliki požar u Trogiru, kanaderi gase vatrenu stihiju 

Osim toga, kako su izvijestili vatrogasci, u gašenju požara sudjeluju i dva kanadera te dva air traktora.

“Prema informacijama kojim raspolažemo u ovom je požaru izgorjela jedna kamp kućica, no nije poznato je li ona bila napuštena na terenu koji je zahvatio požar”, kazao je Kovačević.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IMAM FOBIJU I NOĆNE MORE: Maya Berović progovorila o svom najvećem strahu

BRIŽNA MAJKA NIJE KORISTILA TERMINE SA DJETETOM, PODNIO SAM KRIVIČNU PRIJAVU: Milan Popović i Severina u novom ratu za skrbni