in

Uvjetna kaznu za Ljubov Sobol, suradnicu Alekseja Navaljnog

Slatka-Tajna.Eu

Ljubov Sobol

Foto: Tatyana Makeyeva / REUTERS

Ruski sud osudio je Ljubov Sobol, blisku suradnicu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, na 18 mjeseci uvjetne kazne, nakon što ju je proglasio krivom za poticanje ljudi na prekid mjera ograničenja za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Sobol, koja kaže da je optužba protiv nje “politički motivirana”, optužena je nakon neodobrenog uličnog prosvjeda u znak podrške Navaljnom ranije ove godine. Naloženo joj je da ostane u svom domu između 22 sata i šest sati ujutro tijekom 18 mjeseci, zabranjeno joj je prisustvovanje masovnim događajima, a mora se i prijaviti u policiju tri puta mjesečno, izvijestio je njezin odvjetnik Vladimir Voronin na Twitteru.

Sobol je u početku bila stavljena u kućni pritvor.

Nekoliko bliskih saveznika Navaljnog, uključujući njegovog brata, sudi se za isto djelo. Sam Navaljni služi dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjetnog otpusta u slučaju pronevjere za koji kaže da je izmišljen. Navaljnijevi saveznici optužuju vlasti da su iskoristile zakon kako bi ugušile glasove protivnika uoči parlamentarnih izbora u rujnu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najveći silikoni na estradi! Helena Topalović preterala! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

SLUŽILA SAM ĐAVOLU I BILA GORA NEGO ŠTO SE O MENI PISALO: Simona Mijoković u javnost iznijela detalje bludnog života