in

“Ono što je Tuđman nečasno radio u ratu, to Milanović u miru odlikuje”

Slatka-Tajna.Eu

Amer Obradović osudio namjeru hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Federalni parlamentarac Amer Obradović je osudio namjeru hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da odlikuje jedinicu Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) nazvanu po Ludvigu Pavloviću, a koja je činila zločine u Bosni i Hercegovini tokom posljednjeg rata.

“Milanović nastavlja da ponižava državu Bosnu i Hercegovinu, a naročito žrtve udruženog zločinačkog poduhvata, kako je to presudio Tribunal u Haagu. Nakon što je prošle godine odlikovao jedinice odbjeglog penzionisanog generala Zlatana Mije Jelića, optuženog za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, Milanović ove godine nastavlja sa odlikovanjem jedinica HVO-a koje su učestvovale u ratnim zločinima”, poručio je.

Kako je izjavio ovaj parlamnetarac Nezavisnog bloka (NB), ako je tačno pisanje medija, da će Milanović odlikovati postrojbu za posebne namjene “Ludvig Pavlović”, koja je dobila ime po jednom od, kako je istakao, ustaških terorista koji su izveli upad u Jugoslaviju kod Bugojna 1972., onda je aktuelni hrvatski predsjednik odlučio postati najradikalniji hrvatski predsjednik nakon Franje Tuđmana.

“Očito da ono što je Tuđman nečasno radio u ratu, a o čemu je pravosnažno presudio i Hag, to u miru odlikuje Zoran Milanović. Ta je jedinica, mi to dobro znamo u Hercegovini, bila je zadužena za etničko čišćenje Bošnjaka, bili su dio udruženog zločinačkog poduhvata i to je pravosnažno utvrđeno bez razumne sumnje”, napomenuo je.

Upravo ovih augustovskih dana kada se žrtve, kako je naglasio, tzv. Herceg-Bosne sjećaju strašnih zločina u kojoj je Vojna policija HVO-a imala jednu od ključnih uloga, Milanović gazi po žrtvama, međunarodnim presudama i demokratskim vrijednostima.

Ocijenio je da bi nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, kako je potcrtao, dobrodošao i evropskoj Hrvatskoj koja uporno negira ratne zločine i nagrađuje jedinice koje su u njima učestvovale.

“Milanović se sa ovakvim odlukama svrstava u red najnečasnijih državnika na našim prostorima” izjavio je zastupnik NB-a u Federalnom parlamentu Amer Obradović koji je istakao da je i sam bio maloljetni logoraš tzv. Herceg-Bosne.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Best Certified Life Coaching Program, Life Coach Certification Online – lifeoptimizationcoaching.com

Najveće greške s doručkom zbog kojih ne možete smršavjeti