in

BRIŽNA MAJKA NIJE KORISTILA TERMINE SA DJETETOM, PODNIO SAM KRIVIČNU PRIJAVU: Milan Popović i Severina u novom ratu za skrbni

Slatka-Tajna.Eu

Sudski rat koji vode Severina Vučković i Milan Popović za starateljstvo nad sinom, ne prestaje godinama unazad. Sada se oglasio Milan, iznoseći nove detalje iz slučaja i otkrivajući šokantne situacije za koje tvrdi da su se dogodile.Popović tvrdi da se oglasio zbog niza neistinitih tvrdnji koje su se pojavile u medijima, a koje plasiraju pjevačica i njen advokatski tim. Nakon ročišta u Županijskom sudu u Splitu u javnosti se pojavila informacija da se dijete izjasnilo da želi da živi s majkom, a Milan je otkrio da li je on čuo za tu Aleksandrovu izjavu:

-Nakon ročišta punomoćnik Severine Kojić se obratio medijima i, iako je postupak tajan za javnost, selektivno iznio tok postupka, te izjavio da se dijete izjasnilo da želi da živi sa majkom. Prema mišljenju struke, djeca razvedenih roditelja se u skoro 100% slučajeva izjašnjavaju da žele da žive sa tatom i mamom. Da tata i mama budu ponovo zajedno. Bilo koja drugačija izjava djeteta je suspektna na manipulaciju dejtetom od jednog od roditelja. Osoba koja je saslušavala deijte to je uradila bez naloga suda ili bilo kog drugog stručnog tijela, naprotiv, stručna tela su je upozorila da je to štetno za dijete. Izveštaj je donijela na samo ročište, što se obično radi kada ne želite da date priliku drugoj strani da se izjasni na taj izvejštaj i sve što je napisano u izjveštaju je prilagođeno tome da se pogoduje majci djeteta. Ista ta osoba se ogradila od svog izvještaja time što je rekla da ne može da garantuje da je ova izjava djeteta autentična. Ova osoba će, nadam se uskoro, isto biti procesuirana pošto je ovo što je uradila isto kazneno djelo. Takođe smatram da bi ta izjava bila odbačena, kao neprihvatljiva kao dokaz, s obzirom na to da je dijete u konfliktu lojalnosti.Prema hrvatskom zakonu, da bi nalaz vještačka bio validan dokaz, taj nalaz mora da bude usmeno zaštićen na ročištu od vještaka. S tim ciljem je Županijski sud i zakazao ovo ročište. Vrlo je sumnjivo to što je Županijski sud odjedanput promjenio stav i rejšio da ne saslušava vještake i time obori ovaj nalaz. Inače, vještak koji je trebalo da se pojavi na ovom ročištu nije se pojavio zbog SMS prijetnji, koje je dobijao od Severine Kojić neposredno pred dolazak na ročište. Takođe je vrlo sumnjivo u cijelom ovom postupanju Županijskog suda to što smo se majka i ja na jednom od prethodnih posljednjih ročišta dogovorili da ne želimo da se provode nova vještačenja. Ne želimo da nam nikakve osobe više saslušavaju i time viktimiziraju dijete, ipak Županijski sud je postupio protivno toj našoj želji i naložio novo vještačenje i novo saslušanje djeteta, da bi sada odjedanput odustao od te svoje odluke. Sve ovo je vrlo sumnjivo.

Da li je tačno da ste podnijeli krivičnu prijavu protiv Severine upravo zbog toga što je vaše dete ispitivano, a njegova izjava je sada dio predmeta u Županjskom sudu u Splitu?

– Da, istina je, podnio sam novu krivičnu prijavu zato što je majka nagovarala dijete šta da kaže. Mišljenje djeteta je sasvim drugačije od onoga šta je predstavljeno sudu. S obzirom na to da je dete u konfliktu lojalnosti, sud ne bi smio da uzima mišljenje deteta za mjerodavno kod donošenja svoje odluke. Ukoliko ipak tako postupi, biće to odluka suda protivna odredbama zakona.

Advokatski tim Kojićeve tvrdi da ste preko Gzima Redžepija uticali na mišljenja jveštaka u prvostepenom postupku. Da li poznajete dotičnog gospodina i kakav je vaš komentar na ovakve optužbe?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Dr Redžepi je moj kućni prijatelj i porodični prijatelj iz djetinjstva. Recite mi vi da li je nečija izjava za nekoga da je dobar otac pokušaj uticanja na bilo čije mišljenje i krivično djelo, pod pretpostavkom da je dr Redžepi zaista tako nešto rekao vještaku? Inače, Severina je priznala da je ona ta koja je prijavila pokušaj uticaja na mišljenje vejštaka, dok je istovremeno, ustvari, ona sama pokušavala da utiče na mišljenje tog istog vještaka u nekom parku, uveče u 21.15, nudeći mu torbu sa “dokazima”, koju je vještak odbio da uzme. Mislim da bi u ovom slučaju uskoro moglo da dođe do naglog preokreta na Severininu štetu.

Kakva su vaša očekivanja u daljem postupku i da li vaš sin zna za sve što se događa?

– Sada je dovoljno veliki da mnogo toga može i pročitati iz medija. Sina na sve moguće načine štitim od izloženosti ovoj cijeloj temi. Svoj život sam u potpunosti posvetio našem sinu. Nadam se da će sud na kraju ipak doneti zakonsku odluku.

Prvostepenom presudom Severina je imala pravo da viđa dijete, ali i obavezu da plaća alimentaciju. Da li sve ispunjava?

– Severini je, naravno, omogućeno da viđa dijete, inače biste odavno čitali u medijima da joj se brani da viđa dijete. Ono što je zanimljivo jeste da za posljednjih 20 mjeseci, o kojima piše, brižna majka više od pola termina uopšte nije iskoristila sa djetetom, već su s djetetom bile ponovo neke treće osobe i službe za dostavu hrane. Nedavno kada sam joj ponudio da dijete bude s njom, odgovorila mi je da ona nije moja bebisiterka da mi čuva dijete dok sam ja na putu. Pa o čemu mi, ljudi, pričamo, o još jednom medijskom cirkusu koji ima za cilj da od majke napravi žrtvu.

(Express/Telegraf)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Veliki požar u Trogiru, kanaderi gase vatrenu stihiju / Bljesak.info

Jučer je bio najteži dan po angažiranosti protupožarnih snaga