in

RUŽICA KERIĆ: Zašto se suđenje Turčinu stalno odgađa?

Slatka-Tajna.Eu

Prošlo je više od dvije godine kako su u strašnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj poginuli Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić. Do sada nije bilo ni jedno sudsko ročište Turčinu koji je izazvao tragediju jer je već nekoliko puta odgađano.

Ovih dana mediji koji su se prijavili da prate uživo pomenuto suđenje dobili su pismeno obavještenje da će suđenje zvanično početi 20. januara 2022. godine.

Tim povodom kontaktirali smo Ružicu Kerić udovicu Mirsada Kerića.

-Ja sam sada zaista ljuta, zvala sam sve redom, pa sam došla i do glavnog sudije, a on mi je rekao da bi suđenje trebalo da bude u septembru ili oktobru. Sada sam baš opet šokirana što su pomjerili suđenje, a posebno sam ljuta što su tu informaciju prvo dobili mediji, a ne porodice nastradalih. Ali, ne smijem previše da se nerviram, ipak ja imam troje djece na koje moram da mislim da ih pazim. Ja danas više nikome ne vjerujem ni sudu ni policiji. Ja sam odlučila da sa Državnog suda idem na Viši sud. Ja imam neke stvari koje želim da istražim. Neću nikoga da optužujem bez dokaza, ali ću zahtjevati od javnih tužioca da istražuju.

Da li imaš kontakt sa porodicom Šaulić?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Da, da imam. Baš sam razgovarala sa Gordanom. I ona je užasnuta ovim stalnim pomjeranjem suđenja. Kako mi je rekla na suđenje će da dođe njena kompletna porodica. Čestitala sam joj i na tome što je od njenog unuka Luke dobila praunuče. Tu sam bila pomalo tužna jer je Luka godište mog Denisa. Šaban je kada bi boravio kod nas u stanu i vidio neke nove igračke kod Denisa odmah tražio da i on to kupi za Luku. Gordana mi je čak slala i neke lijekove iz Beograd po Saši Derviševiću, menadžeru.

Bojiš li se suđenja?

-Ne znam kako da odgovorim na to pitanje. Suđenja kao suđenja se bojim, jer želim da se sve stvari konačno izvedu na čistac. Ali, bojim se svoje prevelike iskrenosti, bojim se svojih reakcija. Ali, imaju na svu sreću te neke tablete za smirenje, pa ću da budem mirna, jer znam da idem dalje i da će se stvari riješavati. Kada bi to bilo prvo i zadnje suđenje imala bih druge reakcije, a ovako ću da se potrudim iz poštovanja prema mom Mirsadu i djeci da budem mirna. Ako bude trebalo ići ću i na Evropski sud. Na ovom sad sudu svakako ne očekujem pravednu presudu. Taj Turčin je već dao izjavu, dobro je sve odglumio da mu je žao, a to je na njegovu radost, a na našu žalost. Ja sam tražila da se izuzmu sve kamere ispred hotela, da ih ja pregledam, da se utvrdi da li je tu bilo još nekih sumnjivih automobila, da li je neko pratio Mirsadovo auto? Mirso je bio iskusan vozač i nikada nije pravio grešku. Iskreno govoreći, za mog Mirsada i nema ko da se bori osim mene i njegove djece. Želim da se pamti i da se o njemu piše kakav je bio čovjek. Vrijednost jednog čovjeka mora da bude i kao vrijednost drugog čovjeka.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BUBAMARA UVIJEK MIMO OSTALIH: Jedina pjevačica koja odbija nastupe

Zašto se priznanje srebreničkog genocida u Srbiji i RS smatra izdajom?