in

UEFA pretrpjela udarac: Sud podržao ‘odmetnute’ klubove / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sky Sport / Real, Juventus i Barca nastavljaju borbu protiv samovolje UEFA-e

Tri kluba koja su zadržala nadu kreiranje nogometne Super lige – Real Madrid, Barcelona, Juventus – dobili su sudsku bitku protiv UEFA-e.

Ovaj trojac je tužio Europsku nogometnu federaciju radi ‘prijetnji i financijskih sankcija’, a španjolski sud istu je podržao odbacivši akcije UEFA-e koje su uglavnom odnose na novčanu kaznu.

Radi podsjećanja – devet od dvanaest klubova odustalo je od planirane Super lige nakon medijskog i navijačkog otpora, to su Atletico Madrid, AC Milan, Inter Milan, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City i Tottenham.

UEFA je od njih tražila ‘mjeru dobre volje’, odricanje pet posto prihoda koje su navedeni klubovi zaradili u protekloj europskoj nogometnoj sezoni. To je ukupan iznos od 15 miijuna eura.

Devet klubova također je pristalo na uvjet prihvaćanja kazne od stotinu milijuna eura ukoliko se ponovno prihvate organiziranja natjecanja koje bi se odvojilo od UEFA-e, piše SportKlub.

Sud kojem su se ‘kažnjenici’ obratili poništio je te odluke.

Trojac odmetnuthih klubova proslavilo je odluku španjolskog suda uz žestoke napade na UEFA-u, najavivši daljnje planove za razvijanje Super lige.

“Naša je dužnost boriti za interese nogometa, a protivno monopolističkom utjecaju UEFA-e u nogometnoj Europi koja šteti nogometu. Naš je cilj nastaviti razvijati projekt Super lige na konstruktivan i kooperativan način uključivši pritom u raspravu navijače, igrače, trenere, klubove, lige kao i nacionalne saveze”, kazali su u zajedničkoj izjavi čelnici Reala, Barcelone i Juventusa.

Super liga je, inače, ‘postavljena na noge’ u travnju, a projekt se raspao unutar samo nekoliko dana nakon žestokog protesta navijača, posebno klubova u Engleskoj. Interesantno, niti jedan od navedena tri kluba odmetnika tada nije u proces uključio ‘navijače, igrače, klubove, lige’ već su bahato krenuli u projekt koji je za cilj imao odvojiti najbogatije klubove od ostatka Europe te konsolidirati maksimalnu zaradu.

Razloge zašto čelnici Reala, Barcelone i Juventusa forsiraju stvaranje Super lige ne treba tražiti dalje od golemih dugova koji ih tište, posebno kad je riječ o dva španjolska velikana koji ovog ljeta nisu trošili gotovo nikakav novac na pojačanja s obzirom da se njihovi dugovi mjere u milijardama eura.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

The Bet Engine

Pet idealnih frizura za sve dame koje vole nositi raspuštenu kosu