in

Maksimović: Neke stvari nisu funkcionisale kako treba u Borcu

Slatka-Tajna.Eu

Marko Maksimović, trener FK Borac podnio je ostavku na ovo mjesto prije dva dana. U razgovoru za N1 kazao je da u klubu neke stvari nisu funkcionisale kako treba.

Ističe kako je “početak sezone bio perfektan, ali da su počeli gubiti nakon što promijenjeno pravilo “gol u gostima”. Dodaje da je došlo do emotivnog pražnmjenja zbog kratkog odmora, ali i zbog toga “što neke stavri nisu uradili u klubu kroz prelazni rok”.

“Utakmica u Sjevernoj Irskoj nije ostavila dobar utisak. Izgubili smo 4:0 i tu su se definitivno otkrile neke stvari na koje smo upozoravali, koje sam pretpostavljao da se mogu desiti. Poslije smo imali Željezničar i Leotar i uvidio sam da moram stati iza struke i vidjeti neke stavri. Kada sam obavio razgovore u klubu nisam se mogao složiti. Borac sam vodio na 16 uktamica gdje je ostvareno 11 pobjeda, četiri neriješno i jedan poraz. Osvojili su titulu. Ali neke stvari nisu štimale i odlučio sam”, rekao je Maksimović.

Na pitanje da li je tačno da nije bio u dobrom odnosu sa bvratom Vice Zeljkovića i da je to dovelo do njegovog odlaska, kazao je kako to nije istina.

“Ako pobijedim 11 utakmica sve ok, prvu kada odigram i osjetim kritike… Ne mogu da vljama samo kada pobjeđujem. Rekao sam ljudima svoje uslove kako bih ja vidio Borac u budućnosti. Oni su bili protiv moje ostavke, ali htio sam štititi struku”, kazao je Maksimović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smatra da je Borac uradio dobar posao. Klubu ističe, želi sve najbolje i da ostvare najbolje rezultate.

O svom nasljedniku Zoranu Milinkoviću, kaže, ima veliko mišljenje.

“Radio sam s njim u teškim vremenima za Borac. Bio sam mu pomoćnik. On je gospodin čovjek. Želim lu sreću i ubijeđen sam da će uspjeti zadržati poziciju”, kazao je Maksimović.

Istakao je kako smatra “da neki ljudi koji su u klubu trebaju početi raditi svoj posao”. Naglasio je da nije ljut na nikoga te da je samo htio sačuvati struku.

Još nema planova za dalji angažman te da su male šanse da do zime bilo gdje ode.

Za FK Velež kazao je da je napravio veliki uspjeh te da je dobro iskoristio nespremnost AEK-a.

“Velež je sasvim zasluženop uz jednu borbenost i nergiju zasluženo prošao. Želim im to i u narednom kolu”, poručio je.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VELA LUKA ZAPJEVALA: Koncert u čast Olivera Dragojevića

Ispisao povijest: Ma Long obranio olimpijsko zlato u stolnom tenisu / Bljesak.info