in

Na području KS izvršeno 40 kontrola i otkriveno 12 neprijavljenih radnika

Slatka-Tajna.Eu

Iz Porezne uprave FBiH saopćeno je da je 28. jula 2021. godine na području Kantona Sarajevo izvršeno 40 inspekcijskih kontrola kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost građevinarstva, trgovine, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva, ugostiteljstva i druge djelatnosti.  Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

Porezni inspektori su otkrili 12 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i tri objekta koja su radila bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja i neplaćanja doprinosa, zapečaćena su četiri objekta, dok su u 15 slučajeva izdati prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 42.600 KM.

Iz Porezne uprave navode da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako ne bi bili izloženi sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćeno je iz ove uprave.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

How to Last Longer in Bed and Beat Your Premature Ejaculation

Posušje bilježi ‘procvat’ duhovnih zvanja / Bljesak.info