Categories: Biznis

Donacija Addiko Bank Sarajevo OŠ Skender Kulenović u Zenici

Addiko Bank Sarajevo prihvatila je inicijativu Ambasade SAD u BiH, da se umjesto podrške organizaciji proslave Dana nezavisnosti SAD i ove godine sredstva doniraju onima kojima su najpotrebnija. Addiko Bank Sarajevo će u okviru tog budžeta podržati tri institucije čija je osnovna djelatnost briga o djeci, što je jedan od fokusa strategije društveniog djelovanja Banke.

Prva donacija je namijenjena za OŠ Skender Kulenović iz Zenice, u okviru koje su nabavljene trakaste zavjese za učionice koje su najviše izložene sunčevoj svjetlosti.

“Addiko Cares projekat podržava institucije i organizacije kojima su primarna djelatnost djeca i briga o djeci. Ovaj put je naš izbor OŠ Skender Kulenović iz Zenice. Trakaste zavjese koje smo nabavili olakšat će učenicima pohađanje nastave u učionicama i omogućiti im kvalitetniji nastavni process”, istakla je Mela Salkić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Zenici.

Amel Kablar, direktor OŠ Skender Kulenović iz Zenice je iskazao zahvalnost na donaciji koja će poboljšati uslove rada u učionicama za učenike i nastavnike ove škole, te posebno izrazio zadovoljstvo na odabiru ove škole uz nadu za dobru saradnju i u budućnosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Addiko Bank Sarajevo će u okviru ove akcije osim Zenice, podržati i rad dvije institucije u Mostaru i Tuzli. Akcija se realizuje kao dio Addiko Cares projekta, čija je namjena podrška lokalnim zajednicama kroz donacije i volonterski rad zaposlenika.

Redakcija

Recent Posts

Sastojak zbog kojeg će vaše ruže bujno cvjetati krije se u voću

Trikova koji će pomoći cvijeću da cvjeta lijepo, bujno i zdravo nikada nije previše, a…

13 minuta ago

Medulin: Uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora

Požar u marini Foto: HTV / HRTPožar koji je prošle srijede buknuo u marini u…

16 minuta ago

GLUMAČKA DIVA MIRJANA KARANOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Imala sam sreću ili nesreću da moja najbolja drugarica zatrudni sa 16 godina

Glumačka diva Mirjana Karanović (67) je poznata kao neko ko priča otvoreno o svom životu,…

35 minuta ago

Modrić u Realu još godinu dana

Luka Modrić je prema pisanju španske Marke, prihvatio da produži ugovor sa Real Madridom na…

43 minute ago

Prilika za investiciju u inovativne i održive projekte: ASA Finance najavljuje emisiju obveznica

ASA Finance, članica ASA Grupacije, specijalizovana za finansijsko i investicijsko savjetovanje, najavljuje emisiju dugoročnih obveznica…

1 sat ago

EVO KOLIKO PJEVAČICA ZAPRAVO IMA GODINA: Zavela 22 godine starijeg kolegu

Mlada pjevačica Zorana Mićanović veliku popularnost stekla je u popularnom glazbenom natjecanju ‘Zvezde Granda’. Pored talenta koji je…

2 sata ago