in

UNIQA Osiguranje bilježi kontinuiran rast u 2021. godini

Slatka-Tajna.Eu

UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo je u proteklih šest mjeseci ostvarilo rast od 19,7 posto i ukupnu premiju od 35,7 miliona KM čime zauzima prvu poziciju na tržištu osiguranja prema ukupno realizovanoj premiji.

Najveći rast je ostvaren po osnovu proizvoda životnog osiguranja od 27,7 posto što je istovremeno i potvrda liderske pozicije UNIQA Osiguranja u oblasti životnog osiguranja. Pored rasta u segmentu životnog osiguranja, značajan  porast od 10 posto bilježe i sve ostale vrste neživotnog osiguranja tj. osiguranje imovine, dobrovoljno zdravstveno osiguranje i osiguranje motornih vozila.

Navedenim rezultatima i trenutnoj liderskoj poziciji na tržištu osiguranja u BiH prethodilo je više značajnih projekata, a sve s ciljem unapređenja usluge prema klijentima. Godina je počela implementacijom nove strategije na nivou UNIQA Grupe i internom reorganizacijom s većim fokusom na digitalizaciju poslovanja, a sve u skladu s novim potrebama tržišta i izazovima pandemije. Uz prethodno aplicirane projekte, koji omogućavaju klijentima ugovaranje polisa, plaćanje  i naplatu odštetnih zahtjeva putem online aplikacije, u ovom periodu je implementiran novi portal za klijente Moja UNIQA koji  omogućava  klijentima jednostavan uvid u prethodne i trenutno aktivne polise, brzu online prijavu štete, pregled statusa odštetnih zahtjeva kao i stanje dužne premije.

Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u Bosni i Hercegovini daje svoj osvrt na ostvarene rezultate.

„Poslovna 2021. god. je počela vrlo dinamično za UNIQA Osiguranje. Provodimo u djelo više značajnih projekata koji unapređuju naše poslovanje, a ujedno čine pruženu uslugu efikasnijom i jednostavnijom za korištenje našim klijentima. Pandemija uz negativne i nepredvidive okolnosti,  doprinosi  razvoju svijesti građana u BiH o važnosti osiguranja. Pri tome, klijenti prepoznaju UNIQA Osiguranje kao kvalitetnog partnera u svim životnim okolnostima što se odražava na naš kvalitetan rast i razvoj te motiviše nas da zadovoljstvo klijenata uslugom koje je ocijenjeno sa 4,8 * od ukupnih 5* održavamo i podignemo na još viši nivo,“ istakla je Olević.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










UNIQA Osiguranje je nositelj nagrade Best Buy Award 2020 kao rezultat ispitivanja javnog mnijenja što  potvrđuje najbolji omjer cijene i kvaliteta kada je riječ o uslugama osiguranja. Kao lider u procesu digitalizacije i online komunikacije UNIQA je napravila značajan iskorak ka pružanju usluge osiguranja u digitalnom načinu poslovanja, kontinuiranom mjerenju zadovoljstva klijenata i kvalitetu usluge.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kujica rizikujući svoj život spasila vlasnicu od poskoka i zadobila ugriz

NAJLUDJA OMEGLE SPRDNJA NA BALKANU !!!