in

Tres leches – za sve generacije / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Shutterstock / Tres leches – za sve generacije

Kako mu samo ime kaže tres leches je kolač s tri mlijeka, odnosno kolač koji se zalijeva kombinacijom tri različite vrste mliječnih proizvoda – običnim mlijekom, kondenziranim mlijekom i slatkim vrhnjem. I to u ogromnoj količini.

Ako si ljubitelj mlijeka, ovo je prava mliječna slastica koju moraš probati!

Sočnost kakvu nećete naći niti u jednom drugom kolaču, proizlazi iz posebnog načina pripreme biskvita. Iako se ovdje radi o sastojcima za klasični žuti biskvit, puno sitnih mjehurića koji se u tijestu zadržavaju nakon pečenja pospješit će upijanje velike količine mlijeka.

Sastojci za biskvit:

6 jaja

100 g šećera

1 vanilin šećer

200 g glatkog brašna

2 žličice praška za pecivo

Za preljev:

500 ml mlijeka

400 ml slatkog vrhnja

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










300 ml kondenziranog mlijeka + vrhnje za šlag

Priprema: 

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Umiksaj bjelanjke u čvrst snijeg, a potom postepeno dodaj šećer i vanilin šećer te miksaj dok se sav šećer ne otopi.

Tada u smjesu počni dodavati jedan po jedan žumanjak te cijelo vrijeme miksaj. Kada si umutila sve žumanjke, dodaj polako brašno koje si prethodno prosijala zajedno s praškom za pecivo.

Dobivenu smjesu izlij u lim za pečenje prekriven papirom za pečenje u dublju posudu za pečenje. 

Dok se biskvit peče, pomiješaj kuhačom sve mliječne proizvode u jednoj posudi. Tom smjesom ćemo zaliti pečeni biskvit. Biskvit hladi 10-ak minuta, izbockaj ga vilicom ili čačkalicom, a zatim ga pažljivo istresi iz lima u kojemu se pekao.

Odlijepi papir za pečenje pa ga izbockaj i s donje strane, ali pažljivo.  U lim u kojemu se biskvit pekao ulij trećinu smjese pa na to pažljivo vrati biskvit. Neka ti sada donja strana biskvita bude gornja.

Sve skupa zalij ostatkom mliječne smjese. Možda će ti se učiniti kako je previše mlijeka, ali ne brini ništa – upit će se!

Biskvit sada ostavim da se hladi i odstoji bar sat vremena kako bi upio mlijeko.  Preko natopljenog i ohlađenog biskvita premaži tučeno vrhnje i ostavi da se sve skupa dobro ohladi.

 

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

10 znakova da vas partner planira zaprositi

NEMOJ MNOGO DA ME VOLIŠ, BIĆE LAKŠE DA PREBOLIŠ: Maja uzvraća udarac Janjušu