in

NEZAPAMĆENE GUŽVE NA GRANICI: Građani pohrlili prema moru, kolone su kilometarske (FOTO)

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/07/doljani-guzva-287-4.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/07/doljani-guzva-287-4.jpg”,”caption”:”Foto: Hayat”,”bg”:”393e34″}]

Ogromne gužve danas su zabilježene na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine prema odredištima na Jadranu.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bijača, Doljani, Gabela Polje, Deleuša (izlaz), Bosanska Gradiška (ulaz) i Zupci (oba smjera).

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, piše “Hayat”.

Na većini putnih pravaca saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su radovi u toku.

“Upozoravamo vozače da zbog visokih dnevnih temperatura putuju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi, saobraća se sporije pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja”, poručili su iz Auto-moto saveza u BiH.

alt

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) zbog čega se u periodu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća i na dionicama Srebrenik – Orašje (Ćehaje), Doboj – Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tanjin bivši muž dostavio medijima šokantne slike i tvrdi: Povrijedila je dijete, izgrebala ga noktima

KAPETAN I MORE: Aleksandar Živojinović je u centru pažnje!