in

BELMIN MALKIĆ SNIMIO DUET SA SRBIJANSKOM PJEVAČICOM: Sa Anđelinom samo poslovna saradnja

Slatka-Tajna.Eu

Belmin Malkić ima samo 21 godinu, živi u Beču, a roditelji su mu porijeklom iz Srebrenika, a izuzetno je talentovan pjevač i muzičar. Prije nekoliko sedmica objavio je novu pjesmu „Oči ko ti“, sa poznatom srbijanskom pjevačicom Anđelinom.

Pozvali smo Belmina, a on se obradovao pozivu i odmah nam rekao, da je izuzetno sretan što se „Express“ interesuje za njegov rad.

-Ja sam do sada snimao samo pjesme na engleskom jeziku, a kada sam vidio neke snimke od Anđeline odmah sam znao da sa njom želim da snimim duet. Ona je po muzici koju prezentira najbliža meni i onome što ja radim. Nisam je lično poznavao, ali sam je kontaktirao putem društvene mreže i na moje veliko zadovoljstvo i iznenađenje odmah mi je odgovorila. Rekla mi je da je baš prijatno iznenađena onim što radim i dala mi je potvrdan odgovor za snimanje dueta. Moji saradnici su već imali spremljenu pjesmu, poslao sam joj, njoj se također svidjela i dogovorili smo snimanje. Završeno je i snimanje videa za tu pjesmu, a video smo snimali u Sarajevu i Beogradu. Promocija spota se očekuje polovinom augusta. Za par dana pjesma je dostigla više od 150 hiljada pregleda sa tendecijom rasta – rekao nam Belmin.

Na naše pitanje zašto baš Anđellina i da li se pomalo zaljubio u nju, Belmin nam je odgovorio:

-Nesumnjivo je to da je Anđelina izuzetno lijepa žena, ali veže nas samo poslovna saradnja, i mislim da je tako i najbolje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na pitanje gdje više boravi u Beču ili Srebreniku i da li mu je Mirza Selimović, koji je također iz Srebrenika dao podršku, i zašto ne snima folk pjesme, mladi Belmin je dao direktan i konkretan odgovor:

-U Srebrenik idem veoma često, u vrijeme pandemije bio sam više u Srebreniku nego u Beču. Od Mirze Selimovića nisam do sada dobio riječi podrške, ali i ne moram, svako radi svoj posao. Folk muziku, ne da ne volim, ali mislim da nije za mene. Možda za deset ili petnaest godina, ali sada definitivno ne.

Piše: B. ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Šest razloga da pijete čaj od mente

Prijave i provokacije prvog dana primjene zabrane negiranja genocida