Categories: Novosti

U srijedu pretežno sunčano, uglavnom na Jadranu i vruće

Kristina Klemenčić Novinc

Foto: HRT / HRT

Idućih će dana biti pretežno sunčano, na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije i vruće, a u većini kopnenog područja temperatura zraka će do petka biti uglavnom malo niža od prosječne. Za vikend i početkom novoga tjedna posvuda vruće, osobito u ponedjeljak, kada bi u unutrašnjosti Dalmacije temperatura ponovno mogla biti oko 35 °C. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu u srijedu ujutro mjestimice umjerena bura, podno Velebita i jaka, zatim danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a u nedjelju će zapuhati jugo, na srednjem Jadranu vjerojatno i jako, s kojim će jutarnja temperatura zraka porasti.“, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Kristinina detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a, a u internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i neke neuobičajene meteozanimljivosti, kao i sažeta analiza zime i prognoza za proljeće i ljeto, te mnogobrojni drugi tekstovi, između ostalih i:

U srijedu pretežno sunčano, uglavnom na Jadranu i vruće

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: “U srijedu na istoku Hrvatske jutro sunčano, ponegdje uz kratkotrajnu maglu, a popodne porast naoblake. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj danju malo toplije, no jutro će na sjeveru biti svježe. Prevladavat će sunčano vrijeme uz dnevni razvoj oblaka. Vjetar uglavnom slab.

I u gorju vjetar slab, dok će na sjevernom Jadranu ujutro mjestimice puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, a popodne slab do umjeren jugozapadnjak. Bit će većinom sunčano, ali u gorju je moguća kratkotrajna jutarnja magla. Najniža temperatura zraka od 11 do 15 °C u unutrašnjosti, između 19 i 22 °C na obali i otocima. Najviša dnevna od 24 °C u gorju do 31 °C uz obalu.

Na dalmatinskoj obali noć će biti topla, a najviša dnevna temperatura posvuda će biti iznad 30 °C. Prevladavat će vedrina, samo popodne tek pokoji oblačak na nebeskom plavetnilu, uglavnom u unutrašnjosti. Slaba do umjerena bura do sredine dana okrenut će na sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, uz more također malo do umjereno valovito. Uz sunčano će vrijeme jutarnja temperatura zraka biti između 21 i 24 °C, a najviša dnevna od 30 do 32 °C.”

I u nastavku tjedna većinom sunčano

Na kopnu će idući dani biti većinom sunčani, samo u četvrtak popodne prolazno više oblaka, osobito na zapadu. Vjetar uglavnom slab. Jutra će biti svježa, a dnevna temperatura zraka u porastu pa će osim u unutrašnjosti Dalmacije, od subote danju biti vruće u većini predjela.

Na Jadranu će najviša dnevna temperatura i dalje biti iznad 30 °C, ali će jutra zbog mirnih i vedrih noći biti manje topla. Bit će sunčano, danju uz slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a u subotu će gotovo potpuno oslabjeti.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Prognoza za srijedu značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Vrijeme Hrvatska – za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Redakcija

Recent Posts

Koliko sekundi treba da potrošite na pranje lica?

Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi…

49 minuta ago

Mnoge gradove sam dobio poslednjih deceniju i više, a samo jedan…

Stefan Simić, sjajni umjetnik iz Srbije svojim radom ujedinjuje narode bivše Jugoslavije. Rado je viđen…

51 minuta ago

Stier: Sutra razgovor o resorima; Vučemilović o podršci vladi: O tom-potom

Kada ćemo dobiti novu Vladu?Foto: Otvoreno / HRTSve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji…

52 minute ago

Urugvajac napušta Liverpul, njegov postupak to potvrdio

Urugvajski reprezentativac i napadač Liverpoola, Darvin Njunjez, gotovo sigurno će napustiti kultni stadion ''Anfield'' po…

53 minute ago

Tara se oglasila nakon skandaloznih snimaka

“Zanimljivo je da je sve stigla da snimi. Vidim da on baca stvari po stanu…

57 minuta ago

Kineske kamere za nadzor šire se Istočnom Evropom, uprkos brigama o sigurnosti

Zemlje Srednje i Istočne Europe kupile su milione nadzornih kamera kineske proizvodnje u posljednjih pet…

3 sata ago