in

Šta se dogodi u tijelu ako vozite biciklo sat dnevno?

Slatka-Tajna.Eu

Vožnja bicikla jedan je on najpopularnijih oblika rekreacije, a bicikl u životima sve više ljudi postaje i glavno prijevozno sredstvo.

Bicikliranje ima cijeli niz prednosti. Između ostalog, poboljšava mentalno zdravlje, gradi mišiće, smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka, pozitivno utječe na mozak, osigurava bolji san, jača imunološki sustav…

Naravno, tu je i korist kojoj se mnogi najviše raduju – gubitak kalorija i pomoć pri mršavljenju.

Bicikliranje je izvrsna vježba za mršavljenje jer je relativno lako sagorjeti puno kalorija, bez da previše osjećate da izazivate tijelo. Kad ste na biciklu, svjesniji ste promjene okoline oko sebe i osjećaja slobode koji imate dok vozite.

U takvoj situaciji manje ste fokusirani na sagorijevanje kalorija, umor i znojenje, a broj potrošenih kalorija raste bez da se na njega previše fokusirate. Jednostavno rečeno, bicikliranje stvara osjećaj blagostanja kakvog nema kod većine oblika vježbanja.

U ovom tekstu pozabavit ćemo sekoristima bicikliranja sat vremena dnevno.

Sat vremena bicikliranja dnevno izvrstan je način za poticanje gubitka kilograma. Osoba od 80 kilograma će tijekom jednog sata bicikliranja umjerenim intenzitetom sagorjeti oko 650 kalorija. Ako vozite šest dana u tjednu godinu dana, sagorjet ćete 202.800 kalorija. Nije loše, zar ne?

To nisu sve prednosti jednosatnog bicikliranja.

Bicikliste su analizirali i znanstvenici koji su otkrili da vožnja biciklom popravlja raspoloženje. Kada je osoba sretnija i smirenija, mnogo je manja vjerojatnost da će osjetiti potrebu za prejedanjem slatkišima i nezdravom hranom. Neće tražiti čokoladicu kada osjeća stres jer će joj prirodni osjećaj blagostanja omogućiti da se nosi sa životnim izazovima bez potrebe za prejedanjem.

Sat vremena bisikliranja dnevno pomoći će i u izgradnji mišića, a povećanje mišićne mase stvara vitkiji, fit oblik tijela.

Osim toga, mišići sagorijevaju više kalorija nego masnoće, čak i kad sjedite. To znači da će i nakon tih sat vremena bicikliranja vaše tijelo sagorjeti više kalorija nego bi inače.

Još jedna prednost bicikliranja sat vremena dnevno je ta što seradi o rutini koji je lako uklopiti u svakodnevnicu. Ne morate odlaziti u teretanu, čekati na opremu… Možete voziti bicikl kad god vam to odgovara, a može vam, kako smo već spomenuli, biti i prijevozno sredstvo.

Sat vremena dnevno na biciklu bit će dovoljno i da se vašimunološki sistem poboljša i da se bolje bori s infekcijama.

PRIPAZITE NA VRUĆINE

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Naravno, iako je sjajno biti na otvorenom, s vjetrom u kosi, topliji mjeseci imaju jednu stvar na koju morate pripaziti. To je sunce koje biciklistima donosi dva izazova -ubrzanu dehidraciju i ultraljubičasto zračenje.

U ljetnim mjesecima ne trtebate, naravno, odustati od bicikliranja, ali pripazite na slejdeće stvari:

Pijte dovoljno tekućine

Pijenje vode prije, tijekom i nakon treninga, u kombinaciji s prikladnom odjećom nužno je kako biste pobijedili vrućinu.

Učinite sve kako bi spriječili opekotine od sunca

Za početak, ne sjedajte na bicikl u najtoplijem dijelu dana. Vozite se u rano jutro ili predvečer. I ne zaboravite zaštitni faktor.

Pazite na svoje mogućnosti

Kad odlučite voziti bicikl, nemojte samo razmišljati o kalorijama koje ćete potrošiti. Uzmite u obzir to kako podnosite vrućinu i uvjete vani. Testirajte svoje granice i aktivnost neka bude u skladu s vašim snagama i slabostima.

Izvor:zadovoljna.hr

(Dž.S.)

 

 

The post Šta se dogodi u tijelu ako vozite biciklo sat dnevno? appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izvoz iz BiH u prvom polugodištu porastao za 31,1 posto

PEPA PRASE – AUTO (PARODIJA) #30