in

Sve što je Medved učinio za branitelje veliko je kao Himalaja

Slatka-Tajna.Eu

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Tomo Medved ima veliku podršku, rekao je danas predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković komentirajući kritike koje su iz dijela braniteljske populacije stigle prema ministru hrvatskih branitelja.

Čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima.

Plenković je, odgovarajući poslijepodne na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, rekao kako je sve što je Medved učinio za hrvatske branitelje u pet godina “veliko kao Himalaja” te da branitelji to jako dobro znaju.

– Tomo Medved ima veliku podršku, rekao je Plenković.

Poručio je kako čvrsto stoje iza Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata i njegova sadržaja. Rekao je i kako je golema razlika između ovog zakona i onog na kojemu se radilo za vrijeme mandata Predraga Matića u vladi Zorana Milanovića, ali na novinarski upit nije htio precizirati koje su razlike, poručivši kako se o tome već govorilo.

Upitan o najavi ustavne tužbe Glasa poduzetnika, Plenković je rekao kako je Vlada u COVID-krizi privatnom sektoru osigurala gotovo 12 milijardi kuna za plaće radnika i izbjegla socijalnu frakturu.

– Hrvatska danas ima više zaposlenih nego ranije, istaknuo je među ostalim.

– Što se tiče tužbi, nije prvi put pa ćemo vidjeti što će od toga biti. Ne znam sadržaj, dodao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vezano za izbor čelne osobe Vrhovnog suda Plenković je poručio kako nema ustavne krize.

Govoreći o otvaranju u Velikoj Britaniji, Plenković je istaknuo kako su cijepili znatno veći broj stanovnika nego mi i neke druge članice EU-a.

– Vidjet ćemo kako će to imati svoje refleksije na epidemiološku sliku u Ujedinjenoj Kraljevini. Hrvatska nije u toj poziciji, mi i dalje apeliramo na one koji se još nisu cijepili, da to učine, rekao je Plenković poručujući da su koristi od cijepljenja daleko veće od rizika. Napomenuo je da Hrvatska nije kasnila s kampanjom cijepljenja.

– Svatko tko se danas zarazi, a nije se cijepio, a slučajno dobije teži oblik bolesti pa završi u bolnici, pa na kisiku, pa na respiratoru i na kraju u najgorem slučaju izgubi život, nažalost je to mogao spriječiti da se cijepio. To su činjenice i o tome moramo voditi računa. Mi u ovom trenutku moramo gledati da smanjimo smrtnost što je više moguće, a upravo za to cjepivo i služi, upravo je to bila cijela poanta ovog fantastičnog napora istraživača i znanstvenika u prošloj godini, rekao je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NOVA ZANIMACIJA: Nemanja Nikolić bacio mikrofon

&#9829 BellyDancingCourse™ – The #1 Home Belly Dancing Class With 50 Video Lessons That Guarantees Results! &#9829