in

Helsinški odbor: Do kad će međunarodna zajednica tolerisati ovakvo ponašanje

Slatka-Tajna.Eu

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji reagovao je na najnovije izjave o “srpskom svetu” Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih polova Srbije. Istaknuli su da najnoviji nastupi visokih funkcionera Srbije, posebno Aleksandra Vulina, aktuelnog ministra unutrašnjih poslova, Srbiju sve više izoluju u regionu i udaljavaju je od navadono željenog cilja, članstva u EU.

“Obeležavanje 13-godišnjice Pokreta socijalista očigledno je bio jedan od prvih predizbornih skupova za predsedničke izbore naredne godine. Ono što, međutim brine, su poruke poslate sa ovog skupa kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić koji se nije ogradio od njih”, istaknuli su.

Vulin je ponovio svoju tezu koju pominje kad god mu se ukaže prilika, dodaju, da je “zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku“A, da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspešna, dobro vođena, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli. Poruka skupa je svakako, ne samo ujedinjenje svih Srba u jednu državu, već i da takvu Srbiju može sačuvati samo politika Aleksandra Vučića”, naglasili su iz Helsinškog odbor za ljudska prava u Srbiji.

Poziv međunarodnoj zajednici

Ovako otvoreno izvikivanje ratne politike, navode dalje, “okrenuto prema svim susjedima, ujedno je i testiranje dokle se može ići u datim međunarodnim okolnostima, odnosno do kad će međunarodna zajednica tolerisati ovakvo ponašanje”.

Helsinški odbor podsjeća da “drsko izazivanje regiona i svijeta veoma podsjeća na ponašanje Slobodana Miloševića kome je godinama polazilo za rukom da svijet stavi pred svšen čin na terenu”.

“Zato pozivamo međunarodnu zajednicu da postavi crvene linije kada je riječ o granicama na Balkanu i konkretizuje svoje već najavljene politike o sankcionisanju svih onih koji destabilizuju region”, istaknuo je Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SLAVLJE U DOMU MIŠE KOVAČA! Čestitke stižu sa svih strana!

Tipovi BALKANACA na moru