in

Kišni ples Partizana za vrh Superlige poslije četiri godine

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Partizana pobijedili su u Novom Sadu ekipu Proletera 4:0 (4:0) u utakmici 1. kola Superlige Srbije.

Ekipa Aleksandra Stanojevića je čitav posao oko pakovanja tri boda završila za pola sata, čak i pre.

Seriju je otvorio Rikardo Gomeš sa dva gola na povratničkom debiju u rasponu od samo pet minuta, nastavio je Slobodan Urošević u 22, da bi Miloš Jojić pogodio iz slobodnjaka u 28. minutu.

Bilo je samo pitanje koliko će do kraja lopti završiti u mreži Petrića, ali su vaterpolo uslovi zbog velikog pljuska “ubili” utakmicu na “Karađorđu” i ostavili razmak od četiri gola, prenosi B92.

Bez obzira na to, crno-beli su ostvarili veliki trijumf i zauzeli prvo mjesto na tabeli Superlige tačno četiri godine od starta sezone 2017/2018 kada su takođe bili na vrhu zbog gol razlike nakon dvije runde.

I ono što ih najviše raduje je da već poslije prvog kola imaju dva boda više od “vječitog” rivala i branioca krune Crvene zvezde.

Proleter je odlično otvorio meč, stvorio dvije prilike preko prekaljenog Andrije Kaluđerovića, ali mu se sve srušilo u izvedbi Rikarda.

Napadač sa Zelenortskih ostrva je prvi iskoristio zicer na odličan pas Danila Pantića, da bi poslao pravi “projektil” ubrzo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Namještao se sa 25 metara i “pocjepao mrežu” Proletera sjajnim udarcem.

“Parni valjak” se tu nije zaustavljao, mladi Nemanja Jović je u prodoru spakovao pogodak Uroševića glavom sa pet metara, da bi i Jojić izveo majstoriju.

Uhvatio je na “krivoj nozi” golmana Proletera i matirao ga u njegov ugao za ogromnih 4:0.

Vjerovatno bismo vidjeli još neki gol ili bolju predstavu da kiša nije pojačavala toliko da se lopta jedva kretala po terenu i to uz dosta muke igrača oba tima.

Nije se mijenjao rezultat do kraja, što bi vjerovatno bilo mini-čudo po uslovima koji su više bili za plivanje nego za fudbal.

Sve u svemu, silna partija Stanojevićevih izabranika i odlična uvertira za Dunajsku stredu u borbi za Ligu konferenija, prije novog dolaska u Novi Sad sljedećeg vikenda.

S tim da je Vojvodina na meti crno-belih…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

VESNA I ĐOLE ĐOGANI IZGLEDAJU SAVRŠENO: Niko ne vjeruje da mu je 61 godina

Alen Šeranić sa pozicije ministra ‘prešao’ na fudbalski teren (FOTO)