in

Proglašene su najopasnijom obućom na svijetu, a mnoge žene ih nose svakoga dana

Slatka-Tajna.Eu

Najopasniji par obuće na svijetu? Rijetko u tim okvirima i razmišljamo o obući, ali sad kad smo već spomenuli… Ako su tvoje misli krenule ka štiklama vrtoglavih potpetica, znaj da si u krivu. Statistički, ovom nimalo laskavom titulom su okrunjene mnogima omiljene ljetne cipele – japanke. Upravo su one zaslužne za velik broj prijeloma i uganuća, posebice u prometu. U japankama čak i prelazak zebre može biti opasan! To se događa u slučajevima kada one iskliznu s noge što nerijetko dovodi do neugodnog pada.

Ipak, još je više zabrinjavajuć podatak da su japanke odgovorne za oko 1,4 milijuna prometnih nezgoda svake godine! Premda je riječ o cipelama s ravnim potplatom, one se ipak ne preporučuju za nošenje prilikom voženja automobila. Problem je što su to otvorene natikače pa donji dio često može zapeti ispod papučice za kvačilo ili kočnice. To može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom, a potom i do nesreće. Preporučljivo je japanke izbjegavati i prilikom voženje bicikla!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nadalje, ortopedi preporučuju da se nošenje japanki svede na nekoliko sati dnevno. “Imamo tri luka koja podupiru svako stopalo. Kako dan odmiče, važno je imati odgovarajuću potporu ispod nogu. Bez odgovarajuće potpore, ti vrijedni lukovi se urušavaju i počinjete fizički naprezati tijelo iz temelja”, otkriva dr. Ray Solano za Fox5. Doktor Solano upozorava kako noga nakon pretjeranog nošenja japanki postaje ranjiva. “Ne samo da trpe svodovi stopala, već naš gležanj postaje ranjiv na uganuća bez odgovarajuće potpore potplata. Također, vaša bosa stopala imaju veću šansu da dođu u kontakt s razbijenim staklom, noktima, pa čak i gljivicama!”, istaknuo je u spomenutom razgovoru.
Često nošenje japanki može trajno promijeniti i izgled nožnih prstiju, koji se često zakrivljuju. U konačnici, to može predstavljati veliki medicinski, ali i estetski problem. Također, učestalo nošenje japanki može dovesti i do problema s kralježnicom. Ova vrsta obuće ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno. Žuljevi između prstiju i natisci na peti samo su još neki od medicinskih, ali i estetskih problema, koji se mogu javiti s učestalim nošenjem ovih “opasnih” cipela.

Znači li to da ih zauvijek trebamo izbaciti iz ormara? Naravno da ne! Prilikom kupovine trebamo obratiti pažnju na njihovu kvalitetu i udobnost. Također, valja izbjegavati nošenje parova nepovjerljivih izvora proizvodnje, jer takva obuća može biti napravljena od toksičnih materijala koji uzrokuju alergijske reakcije i oštećenja kože.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

 

The post Proglašene su najopasnijom obućom na svijetu, a mnoge žene ih nose svakoga dana appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Težak i stresan je dan iza nas. Hvala svima koji ste nam slali poruke podrške”

Šegrt i VAR istorija – TSC do pobjede kao niko nikad u Srbiji