in

AJŠA KAPETANOVIĆ: Plačem jer ostavljam sina

Slatka-Tajna.Eu

Mnogi pjevači su se poželji muzike i nastupa, pa je tako i sa mladom i popularnom Sarajkom Ajšom Kapetanović. Za Ajšu je proteklog vikenda bilo u punom smislu te riječi, radno. A, prije njenog odlaska u Švicarsku, Ajšu smo kratko posjetili u stanu njenih roditelja majke Gordane, oca Asima i brata Omara u njemačkom gradu Memmingenu.

-Prije tri mjeseca postala sam majka, pa se sav moj svijet vrti oko mog sina Kana. Kada imam nekih poslovnih obaveza moji roditelji su tu uvijek da mi pomognu. Mada znam da mog Kana ostavljam u sigurnim rukama, svaki moj rastanak sa njim pada mi teško. Ne mogu, a da ne zaplačem – rekla nam je Ajša, mlada majka.

Ajša je imala odličan nastup u Švicarkoj u „Industrie klubu“, čiji vlasnik je Ibro Kuduzović iz Vlasenice. Pored Ajše tu večer nastupao je i popularni pjevač u dijaspori koji živi u Švicarskoj, Mujče Durić. Kako Ajša, tako i Mujče, oduševili su ljubitelje narodne muzike, posebno duetima koje je snimao sa Zlatom Avdić i Asimom Bajrićem.

-Uskoro treba da uđem u studio i snimim tri nove pjesme sa kojima očekujem da se jos više “uvučem pod kožu“ ljubiteljima narodne muzike – rekao nam je Mujče.

Kod Ajše smo na njenoj lijevoj butini primijetili tetovažu. Kada smo je upitali o čemu se radi, Ajša nam je iskreno odgovorila:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Radi se o stihovima jedne pjesme Dine Merlina “Sve dok te bude imalo, ja se ne plašim nimalo“. Naime, sa 15 godina sam otišla po prvi put na nečiji koncert, a bio je to Dino Merlin. Ti stihovi su me posebno dojmili i željela sam da to obilježim, da pamtim do kraja života.

I mladi pjevač Suad Turković iz Vlasenice, koji živi u Švicarkoj tu večer je promovisao svoju novu pjesmu “Stari sat“. Poslije je otpjevao još nekoliko starih hitova narodne muzike i oduševio publiku.

Ajša nam je otkrila da uskoro dolazi sa suprugom Adijem i sinom Kanom u Sarajevo i nesebično se raduje susretu sa rodbinom i njenim dragim prijateljima.

 

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Više od 150 mrtvih u poplavama; Njemački i europski čelnici okrivljuju klimatske promjene

Bank of America omogućila trgovinu bitcoin futuresima za dio klijenata