in

“Napada se OSA, a ignoriše kriminal Čovića i Dodika”

Slatka-Tajna.Eu

Zlatan Begić se oglasio povodom hapšenja Osamana Mehmedagića.

Povodom hapšenja direktora Obavještajno – sigurnosne agencije BiH oglasio se član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA BiH i zastupnik DF-a u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatan Begić.

Tužilaštvo u Centralnoj izbornoj komisiji BiH (zbog poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju, po prijavi SNSD-a), Tužilaštvo u OSA-i (zbog diploma, po rješenju o poništenju izdatom od inspektorata entiteta RS koje je u međuvremenu palo pred sudom, prvostepenim koliko znam), očekuje se upad Tužilaštva i u savez ribolovaca, jer ni tamo nema ljubitelja HDZ-a i SNSD. Za to vrijeme, g-din Dodik pokušava da kupi tri (tri!) čitava sprata u Beogradu na vodi, g-din Čović “sazad” slavi (nešto!?) uz harmoniku i mezetluke (možda propast Alumunijuma!?), u Tužilaštvu ne koriste TCMS sistem pa se predmeti dodjeljuju kako kome treba “namjestiti”, predsjednik Komisije za nadzorom na OSA-om (ključnom državnom agencijom!) kaže da ne likuje.

Ne bih ni ja da sam se, kojim slučajem, u svojstvu predsjednika ove Komisije (što je naročita odgovornost!) našao na istoj strani sa g-dinom Špirićem, Sredojem Novićem, Nenadom Stevandićem, sa čitavom gardom HDZ-a i sl., te da Komisija kojom predsjedavam ništa nije uradila na unapređenju rada ove vrlo važne Agencije za državu BiH za čitave tri godine mandata. U Sarajevu pojedinci tek pozivaju da institucije rade svoj posao (ali očigledno je da ne rade i znaju da ne rade!), i već su spremili sapun (i parfem!) da operu ruke od vlastitih nečasnih i, moglo bi se kazati, kriminalnih radnji.

Niko i ne pomišlja da istraži nedjela od Ivan Sedla do Neuma, od Doboja, Banja Luke, Prijedora do Beograda na vodi i Dedinja, prodaju izbora, privatizacijsku pljačku, ratna nedjela, genocid i ratne zločine, profiterstvo i sl. Mediji nekritični i površni, građani sluđeni, bal vampira u institucijama se nastavlja. Ko zna išta o pravu i o elementarnoj logici, sasvim mu je jasno šta je po srijedi. Jesmo li svi jednaki pred zakonom, sudom i pred svetim Tužilaštvom?

Pribe i nezavisne međunarodne institucije i organizacije su već konstatovale da nismo. A mi znamo da nismo, i tako je već godinama. Borba za vladavinu prava je ključna borba u svim segmentima, od implementacije presuda Evropskog suda i Izbornog zakona do konačnog uspostavljanja nezavisnog pravosuđa, i ne smijemo u toj borbi posustati ili odustati! Jer tek tada ćemo izgubiti i državu i sami sebe. Ako odustanemo…poručio je Begić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku



















Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MAJKA DARKA LAZIĆA PROGOVORILA O BIVŠIM SNAJKAMA: Evo u kakvom je odnosu sa Marinom, a jedna stvar je mnogo BOLI

Kraljica oduševljava u jednostavnim kombinacijama, a ovu bluzu sigurno ćete poželjeti u ormaru