in

SAMO ZA ŽENSKE OČI: Italijan za koga kažu da je najzgodniji teniser u istoriji

Slatka-Tajna.Eu

Njegovo je ime Mateo Beretini i 3 sata i 24 minuta hrabro se borio protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona. Iako nije pobijedio, ostaće upamćen kao prvi italijanski teniser koji je zaigrao u finalu.

-Pa… dao sam sve od sebe, ali danas to nije bilo dovoljno. Čestitam Novaku Đokoviću na šestom osvojenom Vimbldonu. Bilo je ovo nevjerovatno iskustvo i ono iz kojeg ću puno naučiti kako bih se vratio još snažniji. Puno hvala za svu podršku i ljubav – napisao je Mateo na Intagramu nakon poraza, a na toj društvenoj mreži prati ga gotovo 700 hiljada ljudi.

Markantni 25-godišnjak rođen je 12. aprila 1996. u Rimu. Ima mlađeg brata, takođe tenisera. Tečno govori italijanski, engleski i španski.

Kada je u pitanju ljubav, nju je takođe pronašao u svijetu tenisa i u srećnoj je vezi s australijskom teniserkom Ajlom Tomljanović, koja je do 2014. godine nastupala za Hrvatsku.

Ajla je Mateu podrška s tribina kad god to može biti, odnosno kad i sama ne igra neki turnir, pa je tako i u nedjelju bodrila svog partnera u finalu. Što se tiče Matea, on je u nedavnom intervjuu rekao kako je deset puta više pod stresom kad gleda svoju djevojku dok igra nego kad igra svoj meč. Zato, kaže, voli kad igraju u isto vrijeme.

Što se tiče tenisa, tom 196 centimetara visokom Italijanu roditelji su prvi reket kupili kada je imao samo tri godine. Ipak, iako su članovi njegove porodice bili zaljubljenici u tenis, on se prvo bavio plivanjem i džudom, a tenisu je, srećom, dao priliku na nagovor brata.

Profesionalnu karijeru počeo je debijem na ATP turniru u Italiji 2017. godine kada je izgubio u prvom kolu. Naravno, nastavio je s treninzima, a njegova igra bila je sve bolja pa mu sada brojni sportski znalci predviđaju veliku budućnost u svijetu tenisa.

Osim onih koji hvale njegov sportski talent, postoje i oni koji ne propuštaju da pohvale i njegov izgled.

Za Matea kažu da je jedan od najzgodnijih, ako ne i najzgodniji teniser koji je ikad zakoračio na neki teniski teren.

(Express/zadovoljna.hr)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

slavonsko vjenčanje – (kod mlade)

Predstavljen bh. tim koji će nastupiti na Olimpijskim igrama “Tokyo 2020”