in

Igrajte košarku, vjerujte u sebe

Slatka-Tajna.Eu

Proslavljena košarkašica poručila da je ovo ostvarenje njenog velikog sna, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zahvalio se Mozzartu na donaciji drugog igrališta ovom gradu u sklopu akcije “Sto terena za jednu igru”.

Sanjajte svoj san, igrajte košarku, vjerujte u sebe! To je poruka koja je poslata sa svečanog otvaranja 86. košarkaškog igrališta u sklopu velike Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru“. Banjaluka je dobila drugu plavu oazu pod obručima, ovoga puta u naselju Borik. Teren je nazvan po proslavljenoj košarkašici Slađani Golić, a događaju je prisustvovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, kao i veliki broj stanovnika ovog kraja.

Svi oni su najprije uživali u revijalnom meču ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi, tokom kojeg se zvijezda dana borila sa emocijama dok je primala čestitke na sjajnoj karijeri. Članica čuvene srebrne generacije s kraja osamdesetih i početka devedesetih izrazila je veliku zahvalnost na ovom gestu.

“Ovo je ostvarenje mog velikog sna, jer je košarka cijeli moj život. S obzirom na to da nisam trener, jer sam previše blaga za tako nešto, moja misija je bila da okupim omladinu, da budem primjer, te se nadam da će ovaj teren biti pun djevojčica i dječaka, čak i rekreativaca. Pravićemo turnire i činićemo da ovaj teren ne bude zapostavljen. Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart, velika je ovo čast. Hvala Gradu Banjaluci i gradonačelniku Drašku Stanivukoviću na velikoj podršci – rekla je Golićeva.

Čuvena košarkašica posebno je bila dirnuta njenim oslikanim likom na velikoj tabli kraj terena, na kome je željela da budu ispisane reči: „Sanjajte svoj san, meni se ostvario. Igrajte košarku! Vjerujte u sebe“.

“Kao djevojčica od 16 godina nisam mislila da ću ostvariti svoj san, ali sve mi se ostvarilo i želim svakoj djevojčici i dječaku da doživi ono što sam ja prošla. Živim od uspomena”, rekla je Slađana.

Misija Mozzarta je da obnovi 100 terena u Srbiji i regionu i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije, druženja među vršnjacima i zdravog načina života.

U Republici Srpskoj prethodno su obnovljena dva terena – igralište u Doboju, koje je nazvano po košarkaškom heroju ovog grada Ognjenu Kuzmiću, a potom su Žarko Paspalj i Ratko Nikolić otvorili rekonstruisan multifunkcionalni teren u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

“Ovo je drugi teren koji kompanija Mozzart poklanja našem gradu, a prvi otkad sam ja gradonačelnik. Naselje Borik je sada dobilo jedan kvalitetno urađen teren gdje mladi mogu da se okupljaju i bave sportom. Grad će dodatno urediti ovaj prostor teretanom na otvorenom i parkom”, naglasio je Stanivuković, koji se zahvalio Golićevoj što motiviše mlade da se bave sportom: “Poruka koju nam je Slađana poslala je da ciljamo daleko, da ciljamo na mjesec, pa i ako promašimo, uvijek ćemo se naći među zvijezdama”

Sve ove motivacione poruke čule su talentovane košarkašice ŽKK Mladi Krajišnik, u kome je Golićeva ponikla i ŽKK Orlovi.

“Teren smo posvetili gospođi Slađani Golić, jer smatramo da je to ona svojim uspjesima zaslužila, a poklanjamo ga svim košarkašima i košarkašicama Banjaluke”, naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Poslije svečanog otvaranja terena održano je humanitarno šutiranje trojki. Za svaku pogođenu trojku, kompanija Mozzart donirala je po 100 KM, a ukupno je prikupljeno 1.500 KM za liječenje sugrađanke Mirjane Jojić, koja je poznata po svom humanitarnom radu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PURS: Nepravilnosti u svakom drugom kontrolisanom objektu

ŠOK TVRDNJE! NEBOJŠA TUBIĆ ŽABAC: Ceca se švalerisala sa Kapisodom, pa ga je skrivala od Arkana jer je bio opasan