in

HRT: Bale otpada ostaju problem

Slatka-Tajna.Eu
Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

U Varaždinu je održana višesatna sjednica Gradskog vijeća. Prašinu je opet podiglo varaždinsko smeće. Burna je bila i rasprava o integralnoj nagodbi vezanoj uz pravne poslove zbrinjavanja bala otpada na ulazu u Varaždin. Većinom glasova vijećnika nagodba je ipak stavljena izvan snage. Dugogdišnji problemi s varaždinskim otpadom dovest će do smjena. Krajem mjeseca srpnja birat će se novi Nadzorni odbor tvrtke Čistoća koji će imenovati i novu upravu.

Sjednica varaždinskog Gradskog vijeća

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Glavna tema sjednice Gradskog vijeća bio je gradski proračun. Izvješća za prošlu godinu nisu dobila odobrenje novih vijećnika.  Rebalans proračuna za ovu godinu izglasan je uz žustru raspravu. 

Bivši gradonačelnik, danas nezavisni vijećnik Ivan Čehok tvrdi da su neke izmjene štetne za Grad. Najviše zamjerki ima na povećanje od milijun kuna za odvoz i zbrinjavanje otpada.

– Građani Varaždina, ključ ovoga je da oni 35 dana nisu u stanju potpisati sporazum ni sa jednom općinom, jer nitko ne želi surađivati s Bosiljem, a ne s Čistoćom. I mi danas nemamo potpisan ugovor s Koprivničkim Ivancem, kazao je Čehok.

Odgovorio mu je novi gradonačelnik Neven Bosilj.

– A što se tiče sporazuma, ne brinite se gospodine Čehok, imamo ih nekoliko, ali vama vaši pijuni sve javljaju i u ovih 35 dana ste mi podmetnuli nogu barem sto puta. Što manje znate, to bolje za građane ovog grada, rekao je Bosilj. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Balirani otpad na ulazu u Varaždin

Balirani otpad na ulazu u Varaždin

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

Ulje na vatru dodala je rasprava o stavljanju izvan snage tzv. integralne nagodbe koju je varaždinsko Gradsko vijeće izglasalo tijekom mandata Ivana Čehoka. Njome su se trebali riješiti svi pravni sporovi između Grada, T&H Investa, CEZAR-a i ostalih društava povezanih uz zbrinjavanje baliranog otpada, kao i kupovinu gradskog zemljišta. Pojedini poslovi iz te nagodbe bili su predmet kaznenog postupka protiv tadašnjeg gradonačelnika Čehoka, koji je 2011. godine bio uhićen.

– Molim vas Varaždinke i Varaždinci, svaki dan Bosiljeve vlasti, ako ovo danas prođe, vam je 10 000 kuna, godišnje 377 000 eura ćemo plaćati kamate, kazao je Čehok. 

Bosilj mu je uzvratio da je imao tri mjeseca da potpiše i konzumira integralnu nagodbu. 

– Bili ste na vlasti, pa što je niste potpisali?

Glasovima većine, nagodba je stavljena izvan snage, a tone baliranog otpada i dalje su na ulazu u Varaždin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Volkswagen ID.3 i ID.4 zvanično predstavljeni u BiH

Najstariji 57, najmlađa 15 godina