in

Borac pobijedio, Kluž ide dalje

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Borca pobijedili su Kluž u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 2:1.

Borac evropske mečeve nastavlja u Konferencijskoj ligi.

Prvo poluvrijeme utakmice Borac-Kluž na Gradskom stadionu u Banjaluci završeno je rezultatom 0:0, ali su u drugom domaćini stigli do vođstva od 2:0 što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama jer su “crveno-plavi” izborili produžetak.

Inače, ova dva tima večeras su igrali revanš prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Banjalučani se se prije mečam nadali čudu s obzirom da su imali zaostatak sa gostovanja od 3:1.

Na večerašnjem meču prvo pravo uzbuđenje napravili u gosti. Ionut Kostače poslao je loptu u mrežu Borca u 13. minutu, ali je bio u ofsajdu pa je gol Rumunima poništen.

Dobru priliku za Kluž imao je Konstantin Paun-Alkesandru u 21. minutu nakon centaršuta. Šutirao je snažno sa ivice šesnaesterca, ali desno od gola.

U 24. minutu Vojnović prijeti Klužu. Borčev zadnji vezni fudbaler povukao je loptu, potom se odlučio na udarac iz daljine, ali je poslao loptu pored desne stative gola Kluža.

u 45. minutu Rumuni opet prijete. Siprian Joan Deak  je gađao precizno iz slobodnog udarca tačno ispod prečke. Golman Borca je to dobro obranio.

Sudija Urs Šnajder dao znak za kraj poluvremena i na predah se otišlo rezultatom 0:0. 

Nakon “jalovog” prvog poluvremana, u drugom igrači Borca u samo nekoliko minuta dovede atmosferu do usijanja.

Poslije sat vremena igre pao je prvi pogodak. Stojan Vranješ u 58. dovodi Borac u vođstvo. On je savršeno glavom naciljao uz lijevu stativu i svladao golmana Kluža. jer je ostao sam nakon centaršuta i samo se “naklonio” da postigne gol.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zatim, Panajotis Moratis u 64. minutu postiže gol za Borac i banjalučki tim ima rezultat koji garantuje najmanje produžetak.

Milan Vušurović je dočekao sjajan centaršut i prebacio loptu, a dočekao ju je Panagiotis Moraitis te postigao gol glavom za 2:0.

Do kraja drugog poluvremena nije bilo golova pa se na kraju i otišlo u produžetke.

U 118. minutu meča, kad su svi očekivali penale, Čipčiu pogađa za Kluž i Rumuni imaju rezultat (2:1) koji ih vodi dalje.

Siprian Joan Deak dodaje loptu Aleksandru Čipčiu koji šutira dalekometni “projektil, a lopta odlazi iza iznenađenog golmana u gornji lijevi ugao.

Ostalo je premalo vremana da se Borac vrati u igru te sudija svira kraj. Pirova pobjeda Borca, Kluž ide u narednu rundu.

Dio atmosfere sa terena i stadiona pogledajte u galeriji:


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

try not to laugh while watching-funniest animals compilation-funny videos #1

Osvježavajući desert bez paljenja rerne