in

Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je svečano dočekana mlada Lana Pudar, osvajačica zlatne i dvije srebrene medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u plivanju.

Lana je medalje osvojila na natjecanju koje je održano u Rimu od 6. do 11. srpnja.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

Doček je upriličen na parkingu iza Gradske vijećnice, a Lanu je dočekao mostarski gradonačelnik Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, te građani Mostara.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

”Ovo je za nas poseban dan, dan kad smo mi Mostarci svi preponosni. To nam je priuštila Lana sa svojim timom, a zahvalio bi se obitelji koja je puno toga uložila jer su uz skromne uvjete koje im daje Mostar iznašli snage i uradili veliku stvar. Tako ovih dana Mostar obara toplinske rekorde, a Lana europske rekorde u plivanju, na čemu joj čestitam”, kazao je gradonačelnik Kordić.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

Kordić se zahvalio Lani, trenerima, roditeljima i svima koji su na neki način sudjelovali u njezinom rezultatu,a kojime je sve učinila ponosnima.

”Mi ćemo se potruditi da poboljšamo uvjete za rad, kako za tebe, tako i za druge sportaše”, dodao je gradonačelnik Mostara.

Naime, Mostarka Lana Pudar je nova europska juniorska prvakinja u disciplini 100m delfin. Lana je ostvarila najbolje vrijeme od 57.56 te iza sebe ostavila Ruskinje Dariju Klepikovu (58.07) i Anastasiju Markovu 58.73.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjećamo i da je Lana europska viceprvakinja u disciplini 50m delfin, kao i u disciplini 200m delfin. Također, talentirana Mostarka vlasnica je novog rekorda BiH u disciplini 50m delfin s vremenom od 26.29.

”Za ovo sam se jako puna spremala i jako sam sretna, ponsona i zadovoljna i to je dokaz da sam u dobroj formi pred OI, na koje putujem u subotu”, rekla je Lana.

Zadovoljna je dočekom u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

”Jako je lijepo vidjeti da me došlo dočekati i podržati ovoliko ljudi i ja im se zaista od srca svima zahvaljujem”, rekla je Lana.

”Jučer kada sam u sredini na proglašenju vidio zastavu BiH, a pored nje dvije ruske zastave, tek sam tada bio pomalo u šoku. Ovo što je Lana napravila ovo je svjetski vrh plivanja i ja se nadam da smo mi u Gradu Mostaru svjesni što mi imamo u našem gradu.

Bila bi velika šteta kada Grad Mostar svog najvećeg ambasadora ne bi na pravi način iskoristio i pružio sve uvjete za njen daljnji razvoj”, kazao je na dočeku predsjednik KVS-a ”Orka” Damir Đedović.

Đedović je dodao i da Lana može birati državu u koju će ići, grad u regiji, ali da žele da bude u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

”Lana hoće da bude u Mostaru, njeni roditelji hoće da ona bude u Mostaru, i ja apeliram na čelne ljude grada i županije da učine svoj maksimum i da grad Mostar dobije olimpijski bazen jer je to uslov svih uslova da bi mi mogli dalje pričati o njenom daljnjem razvoju i postizanju svega onoga što ona može”, naglasio je Đedović.

”Dok su bile te utrke i dok smo se pripremali bila sam nervozna, ali sam to pokušavala sakriti od Lane, a poslije ozlijede je bilo teško napraviti plan kako ići dalje, kako je vratiti na formu iz trećeg mjesec. Kockice su se ipak posložile zahvaljujući cijelom timu, od trenera, fizioteraputa, predsjednika kluba i na kraju smo svi bili dio tog uspjeha jer smo radili ono što znamo. Atmosfera u Rimu bila je takva da su velike plivačke zemlje od 300 natjecatelja pravile atmosferu, dok su naši plivači bili u manjem broju, ali na kraju se naša zastava vijorila više nego ostale, čak i više nego ruske”, rekla je Alena Ćemalović, Lanina trenerica.

Foto: Bljesak.info / Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru

Doček za europsku juniorsku prvakinju je organizirao Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Gradskom upravom Mostara.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Erupcija u Banjaluci: Borac ima najmanje produžetak

Zlata Avdić nakon što su napali Sadika Hasanović: A, raširenih ruku u BiH dočekaju one koji dižu tri prsta, dovode Malog Kindžu, oni iz Srbije će naučiti fatihu samo da dođu ovdje pjevati – Ekspanzija.com