in

Zlata Avdić nakon što su napali Sadika Hasanović: A, raširenih ruku u BiH dočekaju one koji dižu tri prsta, dovode Malog Kindžu, oni iz Srbije će naučiti fatihu samo da dođu ovdje pjevati – Ekspanzija.com

Slatka-Tajna.Eu

Ne stišava se estradna bura oko Sadika Hasanovića koji se takmičio u Zvezdama Granda kada je objavljen snimak star više godine, a na kojem Sadik, po pisanju srbijanskih medija, pjeva o klanju Srba.

I dok se skoro,pa kompletna srbijanska estrada digla na noge i tamošnji pjevači se utrkivali ko će dati što ružniji komentar ( čast izuzecima), dotle su bh. pjevači šutjeli. Šutjeli su valjda zbog straha da im srbijanske medijske kuće ,ako kažu nešto pozitivno o Sadiku, ne bi zatvorili vrata, i tako udarili na njihovu karijeru.

Jedina koja se javno oglasila bila je popularna Zeničanka Zlata Avdić.

-Katarina Grujić dovede Malog Knindžu da joj pjeva na slavlju, za Cecu ne želim ni da govorim jer svakako ima ružnu prošlost. Veći dio pjevača iz Srbije na svojim nastupima dižu tri prsta i pjevaju, ali BiH ih dočekuje raširenih ruku. Kada gostuju u Sarajevu hvale Sarajevo, BiH, vole nas haman kao rod rođeni,a sve do momenta dok ne pokupe novac i brže bolje nazad za Srbiju. Sadik je tu pjesmu pjevao kad je bio dijete,ali šta je tu u toj pjesmi toliko loše u odnosu na Srebrenicu. Bosanski mediji nisu digli toliku halabuku kada je Uroš Živković pjevao „Ne volim te Alija“, ili ona budalasta Milena Ćeranić kada je veličala Ratka Mladića. Duša me boli što šuti naša bh. estrada, nemaju muda da se oglase. Srbija zabranila Jadranki Barjaktarević ulazak u Srbiju, sada hoće da zbrane i Sadiku, a isto tako neki pjevači žele da se kompletnoj bh. estradi zabrani rad u srbiji. Ma, koji rad? Pa 95 posto pjevača iz Srbije živi od nastupa u BiH,a onih pet posto što ne pjevaju kod nas, ne pjevaju samo iz razloga što ne mogu da dođu na red. Kada je to neki pjevač iz BiH zapjevao na nekoj srbijanskoj slavi? A, kada su Bajrami u BiH, pjevači iz Srbije poplave Bosnu. Za to vrijeme pjevači iz BiH sjede kod kuće ili pjevaju vani. To je sramota! Srbijanski pjevači su spremni na sve , samo da pjevaju. Oni će napamet naučiti i fatihu,samo da dobiju nastup u BiH. Naučili su i muslimanske pozdrave, selamaju se uveliko. Nažalost mi nismo takvi, a oni će poginuti za svoje. Srbi čuvaju svoje,ali tuđe ne poštuju. Pa, taj isti Uroš će opet biti kao velikan dočekan u Bosni.  Jedno treba svima da bude jasno, pjevači iz BiH ne idu u Beograd da zarade novac, jer tamo ne nastupaju,već idu u Beograd da ostave novac. Odemo tamo, platimo pjesmu, snimimo je,platimo reklamu. Ne moram se ustvari ni tamo reklamirati, ima medijskih kuća i u BiH. Ja ne idem tamo da uzmem, već da ostavim novac. Oni ne snimaju pjesme u Sarajevu, već sve ostavljaju opet svojima. Opet ponavljam, najviše mi je krivo da se niko od bh. estrade nije oglasio i to je najporaznije u svoj ovoj priči o Sadiku Hasanoviću. Ja mu od srca želim svako dobro u životu,a sve ovo će se jednog dana zvati jučer. Ali, mislim da će ga i naši sada izbjegavati da sa njim nastupaju, da ih aman zaman ne bi neko osudio u Srbiji – iskreno nam je ispričala Zlata Avdić.

 

Please follow and like us:


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zlatna Lana Pudar dočekana u Mostaru / Bljesak.info

Procvat online kupovine i dostave u BiH