in

U požaru u iračkoj Covid bolnici poginule 44 osobe, 67 ozlijeđenih

Slatka-Tajna.Eu

Najmanje 44 osobe poginule su, a preko 67 ozlijeđeno u požaru koji je vjerojatno izazvan eksplozijom spremnika s kiseonikom u Covid bolnici u iračkom gradu Nassiriya na jugu zemlje, rekli su u ponedjeljak zdravstveni službenici i policija.

Premijer Mustafa al-Kadhimi održao je hitne sastanke s ministrima i naložio suspenziju i hapšenje odgovornih dužnosnika u Nassiriyi, navodi se u saopćenju njegova ureda.

Upravitelj bolnice također je suspendiran i naloženo je njegovo hapšenje, dodaje se u saopćenju.

Već desetkovan ratom i sankcijama, irački se zdravstveni sistem bori s krizom uzrokovanom koronavirusomm, sa 17.592-oje umerlih i više od 1,4 miliona zaraženih.

Izvor : Reuters

“Zdravstvene ekipe iznijele su ugljenisana tijela iz zapaljene bolnice dok su mnogi pacijenti kašljali od dima koji se dizao”, izvijestio je Reutersov novinar na mjestu požara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zdravstveni službenici Nassiriya rekli su da se potraga stradalim pacijentima u bolnici za koronavirus al-Hussain nastavlja nakon što je vatra stavljena pod kontrolu, ali gusti dim otežava ulazak u izgorjela bolnička odjeljenja.

“Vatra je zarobila mnoge pacijente unutar odjela za koronavirus i spasilački timovi se trude doći do njih”, rekao je zdravstveni radnik za Reuters prije ulaska u zapaljenu zgradu.

Prvi policijski izvještaji sugeriraju da je eksplozija spremnika s kiseonikom unutar bolničkih odjela COVID-19 vjerojatni uzrok požara, rekao je policajac na mjestu požara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON NEVOLJA: Korana Gvozdić i Ivan Šarić uživaju sa sinčićem

Državo, probudi se, čestitke nisu dovoljne