in

Otkriveno kako je Sautgejt birao igrače koji će šutirati penale

Slatka-Tajna.Eu

Britanski mediji otkrivaju način na koji je selektor Engleske Gareh Sautgejt birao igrače koji će šutirati penal u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije navodeći da je ovaj stručnjak još prije utakmice znao koje fudbalere će birati da preuzmu odgovornost.

Navodi se da su igrači Engleske vježbali penale poslije svakog treninga još od septembra prošle godine, a dalje se dodaje da je Sautgejt pomoćnik i desna ruka Stiv Holand bilježio rezultate te da na treninzima mladi igrač Arsenala Bakajoko Saka nije promašio nijedan udarac s bijele tačke.

Saka je, podsjećamo, promašio odlučujući penal nakon kojeg je Italija i zvanično postala prvak Evrope, a “Daily Mail” piše da je na treningu ovaj mladi krilni napadač imao bolju statistiku u izvođenju penala od Sterlinga i Grejliša, što je i jedan od razloga zbog kojeg je dobio šansu da šutira.

Ipak, dodaju da su brojni engleski igrači bili šokirani kada su saznali da će Saka šutirati odlučujući penal i pored činjenice da je na treningu to radio bez greške, a tamošnji mediji još dodaju da Saka u seniorskoj karijeri nikada nije šutirao kazneni udarac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Navodi se i to da su iz engleskog tabora savjetovali svojim igračima da što sporije prilaze penalu kako bi što uvjerljivije replicirali uslove s treninga.

Engleska javnost žestoko je kritikovala selektora Sautgejt jer je dva minuta prije kraja produžetaka u igru ubacio Rašforda i Sanča, igrače koji su takođe promašili penal, kao i zbog činjenice da je sudbinu u svojim rukama na kraju imao Saka, a ne iskusniji igrači kao Sterling ili Grejliš.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JOŠ SAMO MALO: Leona Paraminski netrpljivo broji dane do porođaja

Marina Gagić objavom žestoko potkačila Lazića: Poručila samo jedno!