in

Dedić i japanski ambasador o saradnji u oblastima poljoprivrede i vodoprivrede

Slatka-Tajna.Eu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić  je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primio ambasadora Japana u BiH Makoto Ita, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Tom prilikom ministar Dedić je japanskog ambasadora upoznao sa aktivnostima ovog ministarstva, te se zahvalio na pomoći koju je Vlada Japana pružila Bosni i Hercegovini u posljednje dvije decenije.

“Proces deminiranja obradivih poljoprivrednih i šumskih površina značajno je ubrzan opremom koju je BiH dobila posredstvom donacija Vlade Japana. Opredijeljenost Japana da u različitim oblastima pomogne razvoj bosanskohercegovačkog društva, od socijalnih do ekonomskih prilika, govore o njihovoj namjeri za učvršćivanjem i nastavkom uspostavljene saradnje”, kazao je ministar Dedić.

Na sastanku je, s ciljem zaštite životne sredine, razgovarano i o mogućnostima uključivanja Japanske agencije za razvoj (JICA) u podršku lokalnim zajednicama prilikom provođenja predstojećeg Watsan 2 projekta putem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ovaj projekat usmjeren je na poboljšanje postojećih životnih uslova stanovništva, stvaranja adekvatnih higijenskih uslova u oblasti vodosnabdijevanja, te odvoda otpadnih voda, kao i uvođenja mjera za zaštitu okoliša.

Ambasador Ito zahvalio je ministru Dediću na prijemu, te iskazao opredijeljenost za nastavak saradnje i podršku projektima o kojima su danas razgovarali, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HRT: Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Hvar: Podnosimo prijave

U kasne sate kupuje pivo u maloj prodavnici