in

Sunčano i vruće, ali ne i posve stabilno

Slatka-Tajna.Eu
Vremenska prognoza za 12. 7. 2021.

Vremenska prognoza za 12. 7. 2021.

Foto: Dnevnik / HRT

U većini krajeva danas je prevladavalo sunčano i vruće što je bilo pogodno za aktivnosti na otvorenom, kao primjerice sudjelovanje na velikom skoku u Dravu pokraj Pitomače. Poslijepodne i navečer u unutrašnjosti je uz jak razvoj oblaka bilo pljuskova i grmljavine. I sutra će na vrijeme djelovati polje malo povišenog tlaka zraka, a po visini će prema nama dolaziti sve topliji zrak s juga i jugozapada. 

Sutra na istoku djelomice sunčano i vruće, ali ne i posve stabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne i navečer.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 20, a najviša dnevna između 31 i 33.

Slično vruće bit će i u središnjim krajevima. Prevladavat će sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom tek povremeno uz mogućnost rijetkih pljuskova.

U gorskim krajevima pretežno sunčano mjestimice s malom do umjerenom naoblakom te uglavnom suho. 

Na sjevernom Jadranu sunčano. Uz obalu će ujutro puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, a zatim zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, uz obalu između 20 i 23. Najviša dnevna od 27 do 30, na moru između 30 i 32.

U Dalmaciji obilje sunčanog vremena, u njezinoj unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Noć će biti topla, a danju će biti vruće. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, uz obalu između 22 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 34.

Slično vruće bit će i na južnom Jadranu gdje će prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni pri čemu će more biti malo do umjereno valovito temperature od 25 do 28 stupnjeva. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Idućih dana u unutrašnjosti djelomice ili pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno, pa su uz umjeren razvoj oblaka mogući rijetki pljuskovi osobito u četvrtak. U utorak će biti najviše vruće, a zatim temperatura zraka u postupnom padu.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vruće, osobito u utorak, i dalje uz tople noći. Uz povremeno više oblaka u srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu mogući su rijetki pljuskovi.

Vjetar većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni, u utorak jugo. Dakle idućih dana i dalje pravo ljeto, osobito na Jadranu gdje će biti obilje sunčanog vremena.

Najtoplije se očekuje u utorak, a zatim temperatura zraka u postupnom padu, od sredine idućeg tjedna uz sve veću mogućnost pljuskova i grmljavine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovih devet loših navika mogu vam znatno skratiti život vijek

Federer čestitao Ðokoviću: Posebna era šampiona