in

“Sramotni je njegov dolazak u BiH na dan kada se cijeli svijet prisjeća genocida u Srebrenici”

Slatka-Tajna.Eu

Šemsudin Mehmedović zastupnik SDA u Parlamentu BiH osvrnuo se na Facebooku na dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Bosnu i Hercegovinu. Apsolutno ga nije štedio “ni po babi ni po stičevima” kao što bi se reklo u BiH.

Podsjetimo, Milanović je u BiH stigao na dan obilježavanja genocida u Srebrenici 11. jula, ali nije prisustvovao komemoraciji fizički, nego se prisutnima obratio videolinkom. Usput je posjetio brojna mjesta zaobilazivši prijestolnicu BiH – Sarajevo.

Poruku Mehmedovića sa Facebooka prenosimo u cjelosti.

“Sramotni dolazak u našu zemlju Zorana Milanovića, predsjedika Hrvatske na dan kada se cijeli svijet prisjeća najvećeg zločina poslije Drugog svjetskog rata, genocida u Srebrenici, a koju neće posjetiti potvrđuje da su politike naših susjeda i sa istoka i sa zapada istovjetne.

Od lijevo orijentisanog političara kada su ga Hrvati izglasali za predsjedika postade desničarski tvrdolinijaš koji ima podršku hrvatskih evroparlamentaraca koji uporno lobiraju po Evropi protiv Bosne i Hercegovine.

Dok se kune u Dejtonski sporazum i kliče kako je Hrvatska njegov supotpisnik dolazeći u BiH posjetiće samo područja gdje de facto na terenu egzistira tzv „Herceg Bosna“ nastala iz udruženog zločinačkog poduhvata bosanskih Hrvata potpomognutih ondašnjom legalnom hrvatskom vojskom, a kojoj politici je presuđeno u Hagu, isto kao i onima koji su na sutrašnji dan prije 26 godina napravili planetarno zlodjelo GENOCID.

Dolazi Milanović da raširi krila svojim jastrebovima u BiH pod pokroviteljstvom HDZ-a i HNS-a.
Sada kada je BiH na svojoj demokratskoj raskrsnici, kada Interresorna grupa treba Parlamentu BiH ponuditi izmjene izbornog procesa, kada nam dolazi novi Visoki predstavnik iz nama prijateljske Njemačke, kada imamo maksimalnu podršku Amerike i Evropske unije kojom se trebamo pomaći sa dugodišnje mrtve tačke dolazi Milanović u BiH i ne pomišljajući na zvanično Sarajevo.

Nije li to čin, uz bezobzirno ignorisanje 11. jula, kojim bi se mogao proglasiti personom non grata u našoj zemlji, od čega ga spašava samo pozicija genocidnog istomišljenika koji sjedi u Predsjedništvu naše zemlje.

Priča i ubjeđivanje međunarodnih faktora da su Hrvati u BiH ugroženi je samo puka propaganda koja može pasti na bilo kom, pa i međunarodnom sudu, ali što se može lahko dokazati sa bezbroj činjenica koje bi mogli poredati iole ozbiljni analitičari . Čudi me da se time nisu već pozabavili oni koji «znaju sve» u i o Bosni.

Milanovićeva briga za bosanske Hrvate je značajna samo u onoj mjeri koliko se oni računaju kao njegov dio glasačke mašinerije. Jer, kako dođe za predsjedika, tako nestadoše i svi njegovi demokratski atributi kojim se dičio kao navodni ljevičarski političar koji naprasno postade fašisoidni nacionalista. Ali siguran sam da sa takvom političkom percepcijom neće obnoviti mandat predsjednika, i ovakve Hrvatske.

Nadživjeti će ova zemlja i vas i vaše politike!

A vi ćete ostati upamćeni da ste bili na strani onih koji su počinili i koji planiraju ponovo počiniti GENOCID”, napisao je Mehmedović na Facebooku.










Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PUKLA TIKVA! OSTADE BRENA BEZ SNAJKE: Viktor ŽIVOJINOVIĆ ostavio djevojku Sandru, obrisao i SVE njihove ZAJEDNIČKE fotografije!

Virus koji napada dlanove, tabane i usta djece nije razlog za brigu