in

“Sretni smo što smo nastavili niz hrvatskih pobjeda na Wimbledonu”

Slatka-Tajna.Eu
Mate Pavić, Nikola Mektić

Mate Pavić, Nikola Mektić

Foto: Paul Childs / REUTERS

Nikola Mektić i Mate Pavić ispisali su u subotu navečer novu stranicu povijesti našeg tenisa, postali su prvi hrvatski par s Grand Slam naslovom.

U završnom dvoboju na središnjem terenu All England Cluba nakon dva seta i 47 minuta igre pobijedili su španjolsko-argentinsku kombinaciju Marcel Granollers/Horacio Zeballos 6:4, 7:6 (5), 2:6, 7:5.

– Trenutak tijekom posljednjeg poena bio je poseban, preplavile su me emocije kad je njihova loptica odlazila izvan terena. Fantastičan susret, zadnja tri meča u Wimbledonu su moja tri najbolja meča u životu. Čvrsto smo vjerovali u uspjeh, u završnom setu propustili meč-loptu kod 5:4, no znali smo da će uskoro doći nova prilika. Tako je i bilo, rekao je Mektić u izjavi za Hrvatski teniski savez.

Mektiću je to prvi Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova, ukupno drugi s obzirom na to da je 2020. na Australian Openu slavio u konkurenciji mješovitih parova.

Mate Pavić, Nikola Mektić

Foto: Paul Childs / REUTERS

Paviću je to treći trijumf na Grand Slam turnirima u muškim parovima (ima naslov s Australian Opena 2018. i US Opena 2020.), ukupno peti jer ima još dvije krune u mješovitim parovima s US Opena 2016. i Australian Opena 2018. godine.

– Osjećaj je nevjerojatan. Ovo je najveći turnir na svijetu, obojica smo odrastali uz Gorana i nebrojeno puta gledali njegovo slavlje u Wimbledonu. Sada smo nastavili niz hrvatskih pobjeda na ovom turniru. Iako su u pitanju parovi, ipak je to naslov u Wimbledonu, rekao je Pavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dolapi na Trebišnjici: Izum sa Nila koji ispisuje trebinjsku istoriju

Ðoković protiv Beretinija za titulu i istoriju