in

ŠEMSA SULJAKOVIĆ O ŽELJKI JURIŠIĆ: Bolje za nju da ima svoj stav

Slatka-Tajna.Eu

Svima je poznato da je popularni muzièki rijaliti šou “Nikad nije kasno” okonèan i da je za najuspješniju ovogodišnju takmičarku proglašena Bojana Barjaktarević, žena bogatog i raskošnog vokala kojim ona sjajno interpretira razne muzièke žanrove.

Ženski drvosječa

Veliki broj pjevaèa u ulozi struènog žirija glasalo je za takmièare. Svi oni koji su pratili ovu emisiju znaju da je takmièarka Željka Jurišiæ pjevala najviše, a to je èinila i u “Zvezdama Granda” repertoar Šemse Suljakoviæ. E upravo u “Zvezdama Granda” naišla je na surove komentare Jelene Karleuše koja ju je èak nazvala ženskim drvosjeèom. Povrijedila je Željku no ona je nastavila dalje sa takmièenjem u novom formatu i ponovo pjevala najèešæe Šemsin repertoar i repertoar Zorice Brunclik.

Ono što su svi oèekivali kada je Šemsa trebala da glasa je 12 poena za Željku Jurišiæ. No, to Šemsa nije uradila pa su zato svi salijetali Željku sa istim pitanjem. A ona je u više navrata na temu repertoara prièala sa Šemsom koja joj je davala savjete, èak jedne prilike joj kazala da joj najbolje leže ne njene, nego Zoricine pjesme. Tih Šemsinih pet poena k skrenulo je pozornost na samu Željku. Šemsa je stvorila malo misterije oko Željke jer je to zapravo i neophodan izazov za medije.

Ali, ljudski umovi ne „vare“ svi isto. Ne shvataju da je takmièarski rijaliti pa i muzièki zapravo avantura. Svi misle da u tom natjecanju trebaš da budeš bitan. No, misija nije završena sa takmièenjem. Tek nastaje uzdizanje i uspjeh koji je bogatstvo i zadovoljstvo. Šemsa koja je najbolji predstavnik jednostavnosti, dobronamjernosti je ovog puta nakon sve prièe bila neshvaæena. Žena koja ne pati ni od novca, slave, naslovnih strana jer je dokazana i ispunjena jer svi klièu dok ona pjeva i to je suština, kako i sama kaže, postojanja nje kao pjevaèice i od srca je poželjela da Željka pola vijeka kao ona traje sa istim uspjehom i više joj ništa neæe trebati.

-Ja sam žena koja se još uvijek osjeæam kao u „povoju“ a ne na vrhu. Takvi trebaju da budu pjevaèi, da se dokazuju pogotovo u ovom turbulentnom estradnom dobu gdje je jedan hit zlata vrijedan – kaže Šemsa koja je jedna od rijetkih osoba koje su “radile tako glasno“ a ostale prizemne.

Objema nogama na zemlji

Sve to narodu nije promaklo kao što Šemsi nije godila izjava Željke Jurišiæ koju smo joj prenijeli, da su njene omiljene pjevaèice Amela Zukoviæ i Snežana Ðurišiæ sa èijim pjesmama se nikada nije takmièila?! Na sve to Šemsa je kazala:

-Neka odabrala je bar dobre i glasovite pjevaèice. Ja joj želim sve najbolje u životu i u radu i da èvrsto objema nogama stoji na zemlji, te da isti takav odnos ima prema muzici. Treba da ima jasan i svoj stav koji ne može promijeniti ni poljuljati niko i ništa!

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

ENERGIČNO: “Činčila” u “Jazzbini”

Tuka, Džumhur, Džeko, Nurkić i drugi bh. sportisti odali počast žrtvama genocida u Srebrenici