in

Nema tko se nije pojavio tog dana na splitskoj Rivi

Slatka-Tajna.Eu
Doček Gorana Ivaniševića 2001. u Splitu

Doček Gorana Ivaniševića 2001. u Splitu

Foto: Screenshot / HRT

Tog 10. srpnja prije 20 godina nema tko se nije pojavio na splitskoj Rivi kako bi dočekao Gorana Ivaniševića koji je potpuno neočekivano, na zalasku karijere, pobjedom nad Patrickom Rafterom, osvojio legendarni Wimbledon.

Malo tko je te godine očekivao da bi Ivanišević uopće mogao proći koje kolo, a kamoli da će na kraju u epskom meču, pobijediti Australca Raftera u pet setova i osvojiti naslov koji je toliko tijekom karijere želio.

Podsjetimo, ranije je “Zec” gubio čak tri finala Wimbledona, jednog od Andrea Agassija te dva od Petea Samprasa, a do titule se popeo nakon što je dobio pozivnicu.

Izljevi emocija, cijela Hrvatska je plakala, neki su pili tablete za smirenje tijekom epskog meča koji se činio da nikada neće završiti…

Naravno, dan poslije, uslijedio je doček kakav može pripremiti jedino “najluđi grad na svitu”. Dočekalo ga je više od 100 tisuća ljudi, njegov Split je gorio. Ivanišević je na sebi imao Draženov dres, oko vrata Hajdukov šal, a došao je katamaranom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bilo je tu brojnih anegdota, usporedbi Splita i Brazila, skidanja u donje rublje…

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OVO JE PRVI MUŽ SANJE KUŽET: U poznim je godinama, osijedio, a evo u kakvim su odnosima!

Đoković otkrio dva zdravstvena problema: Nije idealno