in

Milanović će posjet BiH početi u Vitezu, u Mostaru ga dočekuje rektor Sveučilišta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Cropix / Zoran Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će od 11. do 13. srpnja u Bosni i Hercegovini gdje će posjetiti Mostar, Vitez, Ljubuški, Tomislavgrad i Livno te se sastati s čelnicima lokalnih vlasti i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Kako se navodi u najavi posjeta, Milanović će, pored toga, održati predavanje na mostarskom sveučilištu, posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada te položiti bijelu ružu i zapaliti svijeću kod spomen-obilježja “Osmica”.

Planirano je da Milanović najprije posjeti Vitez, u nedjelju, 11. srpnja, gdje će održati radni sastanak s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života središnje Bosne, prenosi Fena.

Slijedeći dan, 12. srpnja, hrvatski predsjednik će u Vitezu odati počast polaganjem bijele ruže i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja “Osmica” u spomen na osmero poginule djece prije 28 godina.

Istog dana, Milanović će u Mostaru održati sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru te održati predavanje na tom sveučilištu. Potom će se susresti s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, priopćili su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik Republike Hrvatske također će se susresti s gradonačelnikom Ljubuškog u tom gradu, a zatim će održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (Konoba Vodopad, Veljaci).

Zadnjeg dana posjeta, u utorak, 13. srpnja, Milanović će otputovati u Tomislavgrad gdje će se sastati s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Uz to, posjetit će Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Slijedi posjet Livnu, gdje će se Milanović susresti s livanjskim gradonačelnikom i predsjednikom županijske Vlade.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PREPLANULA I VRELA: Ana Sević na bazenu isturila bujne grudi, a prije 7 mjeseci dobila drugu ćerku i ima top liniju

HRT: Delta – varijanta širi se Europom