in

Lana Pudar i Jovan Lekić lako do novih finala Evropskog prvenstva za juniore

Slatka-Tajna.Eu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u plivanju Lana Pudar (15) i Jovan Lekić (17) nastavili su pružati sjajna izdanja na juniorskom Evropskom prvenstvu te su se danas plasirali u nova finala.

Lana je nastupala u prvoj polufinalnoj trci u disciplini 50 metara delfin kao najmlađa učesnica te je osvojila prvo mjesto s vremenom 26.46.

Druga u Laninom polufinalu bila je Daria Tatarinova iz Rusije s vremenom 26.58, dok je jedino bolje vrijeme od Pudar u polufinalima imala Ruskinja Daria Klepikova s vremenom 26.27. Ona je bila prvoplasirana u drugom polufinalu.

Ranije danas Lekić je bio prvoplasirani u prvom polufinalu za disciplinu 200 metara slobodnim stilom. Lekić je trku završio s vremenom 1:49.40. Prvoplasirani iz drugog polufinala David Popovici iz Rumunije briljirao je s vremenom 1:45.26, dok je još samo Nijemac Timo Sorgius imao bolje vrijeme u polufinalima od Lekića (1:49.14).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Finale za žene u disciplini 50 metara delfin je sutra s početkom u 18 sati, a finale za muškarce u disciplini 200 metara slobodnim stilom je takođe u subotu u 19:19 sati.

Podsjetimo, Pudar i Lekić su se već okitili srebrnim medaljama na juniorskom Evropskom prvenstvo koje se održava u Rimu. Pudar je srebro osvojila u disciplini 200 metara delfin, dok je Lekić viceprvak Evrope na 400 metara slobodnim stilom.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Treba li ispirati meso prije kuvanja?

FBiH: Usklađivanje statističkog sistema sa evropskom regulativom